Xerox показва бъдещето на печатната индустрия на POLYGRAPHINTER

София, 28 октомври 2009 г. – Xerox ще участва в 22-рото Международно изложение за печатарско оборудване, технологии, материали и услуги – POLYGRAPHINTER-2009, което ще се проведе в Москва от 28-и октомври до 3-и ноември.

Тази година на щанда на Xerox клиенти и професионалисти в графичните изкуства ще имат възможност да се запознаят не само с нови за източноевропейския пазар продукти, но също и с широк спектър ефективни бизнес решения, показващи синергията между съвременните печатни и информационни технологии.

„Тазгодишното изложение Polygraphinter има специален фокус”, казава Дмитри Матвиец, Директор на Сектор Производствени Устройства за Xerox Евразия. „В безкомпромисните ограничения на икономическа рецесия въпросът „Какво ще правим утре?” задават сами на себе си не само производителите на печатащи продукти и услуги за управление на документите, но и техните потребители. За мнозина този период е време за преосмисляне на традиционните гледни точки за управление на бизнеса, за преразглеждане на стратегиите, за развитие и търсене на нови пазари. Тази година на изложението ще представим продукти и решения, които ще помогнат на потребителите да получат отговор на този въпрос.”

Тематичните зони в представянето на Xerox ще бъдат посветени на най-перспективните насоки за развитие при цветните и монохромните дигитални преси.

Специално внимание ще бъде отделено на автоматизацията на работните процеси в печатниците, която позволява съкращаване на разходите за обработване на често срещани поръчки за дигитален печат с 25-30%, увеличаване на размера на продажбите чрез активно взаимодействие и двустранна комуникация със значителен брой клиенти, обработване на повече поръчки, както и разширяване на диапазона на предлаганите продукти и услуги.   

Бързо нарастващият пазар на печат на артистични фотографии отваря нови перспективи за организиране на специализиран бизнес или за разширяване  на спектъра от универсални дигитални печатни услуги. Висококачественият печат, специалните хартии и медии, в съчетание с най-новите интернет технологии, предлагани от Xerox, позволяват създаването на ново поколение фото продукция, чието разнообразие е ограничено единствено от въображението.

Xerox ще представи комплексни решения за директен маркетинг, за осъществяване на маркетинг кампании с разнообразни нива на сложност – от обикновена директна поща до комуникация чрез кръстосани медии и интерактивна връзка с клиентите.

На щанда на Xerox ще бъде представено модерното решение „Онлайн печатно студио” – съвременен бизнес модел за персонално издаване на книги чрез интегриране на дигитални печатни производствени технологии с автоматизирани системи за получаване и обработване на поръчки.

Отговорът на въпроса „Какви нововъведения да очакваме от Xerox в най-близко бъдеще?”, идва от само себе си след запознаване с новия етап от развитието на технологията за твърдо мастило – комбиниране на простотата на мастилено-струйната технология и възможностите на лазерното принтиране. За пръв път в Русия, на изложението Polygraphinter-2009 ще бъдат представени сериите Xerox ColorQube, предлагащи скорост на печат до 85 страници в минута. Уникално предимство на устройствата ColorQube е цената на цветния печат, която е съпоставима с тази на черно-белия за офисни приложения. А това далеч не е върховата точка на новата технология. Нейното предстоящо развитие ще позволи промяна на представите за приложенията на дигиталната печатаща преса.

На щанда на Xerox ще бъдат представени инструменти, предложения, идеи и инициативи за онези, които тепърва започват „дигитален” бизнес и за онези, които се стремят да преминат на ново ниво. Общото развитие на нови бизнес насоки позволява на Xerox и клиентите й да бъдат една стъпка напред в развитието на перспективни пазари.

„POLYGRAPHINTER” е водещото изложение в печатната индустрия за Русия и Източна Европа. То се провежда в Москва на всеки две години и представя актуалните предложения с пълния спектър технологи, оборудване и консумативи за дигитален и офсетов печат в сферата на офис приложенията, рекламата, онлайн и уеб печат, книгоиздаване и други.

Коментар