Ясни са номинациите за БГ Сайт 2009

38 от всички 184 участника в десетото юбилейно издание на конкурса БГ Сайт продължават борбата за почетните статуетки за "Сайт на годината 2009", съобщиха организаторите. Номинираните сайтове са разпределение в 12 състезателни категории.

Първият етап от гласуването на 32-членното жури приключи на 28 октомври. Във втория етап журито ще определи финалното класиране, а победителите ще бъдат обявени на 9 ноември в хотел Шератон, София.

Журиращите са експерти, ръководители на значими сайтове или фирми, свързани с интернет бизнеса, водещи специалисти в областта на уеб, представители на бизнеса, неправителствения сектор, лидери на мнение. Те оценяват участниците на база съдържание, дизайн, функционалност, техническо изпълнение и оригиналност.

По регламент членовете на журито нямат право да гласуват за сайтове, с които са обвързани. Целият процес се одитира от ПрайсуотърхаусКупърс.

Успоредно тече и гласуването на публиката, в което до момента са се включили над 18 000 души. Ако темпът се запази, ще бъде поставен нов рекорд в десетгодишната история на конкурса. Интернет потребителите ще гласуват онлайн за своите любими сайтове до 4 ноември.

Работната сесия на експертния съвет за определяне на трите специални награди ще се проведе днес, 29 октомври и ще бъде филмирана. Части от филма ще бъдат излъчени по време на награждаването на победителите, а след това целият ще бъде публикуван в сайта на конкурса.

Коментар