iPhone 14 Plus – да усетим комфорта на големия екран

Притежателите на iPhone 14 Plus ще спечелят от подобрена технология за изображения
(снимка: Apple)

Голям екран, голяма батерия, големи мултимедийни възможности – по този начин най-кратко може да се опише най-новият член на семейството на iPhone, представен наскоро от Apple и вече наличен на българския пазар.

iPhone 14 Plus идва с 6,7-инчов Super Retina XDR OLED дисплей с HDR поддръжка, защитен с керамично стъкло. Самият дисплей има разделителна способност 2778×1284 пиксела, тоест, въпреки че е много по-голям от обикновения iPhone 14, моделът iPhone 14 Plus поддържа приблизително същите пиксели на инч –  458ppi в сравнение с 460ppi при iPhone 14. Това означава, че изображенията изглеждат еднакво ясни, но просто са по-големи и можете да видите, например, повече имейли или части от уеб страница, за да не скролвате.

iPhone 14 Plus разполага с 6,7-инчов Super Retina XDR OLED дисплей с резолюция 2778×1284
(снимка: Apple)

Въпреки внушителния си размер, телефонът е доста по-лек от очакваното. Тежи 203 грама, или с около 28 грама повече от iPhone 14, и е по-лек от 6,1-инчовия iPhone 14 Pro.

Процесорът A15 Bionic е във версията си с по-мощен графичен ускорител, позната от предната генерация на Pro моделите iPhone.

Основната камера има по-голям сензор, а тази за селфита вече е с автофокус. Сред поддържаните функции са HDR запис и Cinematic режим за плавни кадри в 4K резолюция, а също и възможност за до 240 fps във Full HD резолюция за клипове на забавен каданс.

iPhone 14 Plus е доста по-голям от iPhone 14, като запазва същото качество на изображението 
(снимка: Apple)

Нещо, от което ще спечелите с iPhone 14 Plus, е усъвършенстваната технология за обработка на изображения, наречена Photonic Engine. Функцията спомага за по-добро представяне при слаба светлина, особено ако се използва ултрашироката камера или тази за селфи.

В iPhone 14 Plus също така са включени две нови функции за спешни случаи: „Откриване на катастрофи” (Crash Detection)  и „Спешен SOS” (Emergency SOS) чрез сателит. Първата от тях използва множество телефонни сензори и входове, за да открие автоматично дали сте претърпели автомобилна катастрофа и да се свърже със службите за спешна помощ.

Феновете на игрите несъмнено ще бъдат удовлетворени от възможностите на iPhone 14 Plus
(снимка: Apple)

Втората, „Спешен SOS”, ще е налична през ноември и ще отговаря за изпращане на съобщение до службите за спешна помощ, когато сте извън обхвата на мрежата. През първите две години функцията ще е безплатна.

Със своите 4325 mAh батерията на iPhone 14 Plus е най-голяма по капацитет в актуалната генерация смартфони на Apple, а софтуерната оптимизация позволява цели 26 часа гледане на видео. Издръжливостта на батерията е подсилена от по-ниската честота на опресняване, която изисква по-малко енергия. Компромис, от който повечето потребители биха останали доволни.



Колкото до любителите на игри, тази категория клиенти на Apple няма как да бъде по-удовлетворена при използване на новия смартфон.

Apple iPhone 14 Plus вече е наличен на пазара у нас в различни цветове и конфигурации на вградената памет. Така например, A1 предлага смартфона на на цени от 88,99 лв. на месец с план Unlimited Ultra – онлайн и в магазините си. В комплекта влиза и захранващ адаптер Apple USB-C 20W Power Adapter.

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментари по темата: „iPhone 14 Plus – да усетим комфорта на големия екран”

добавете коментар...

  1. mravka_tankist

    Имах 13 про макс но си Рекох да мина на андроид и си купих самсунг с 22 ултра. Уверявам ви по-тъп телефон не съм виждал,батерия като за 5000 mAh беше пълен ташак..в 6 сутринта 100% а в 11:30 – 20% без даден зор. Както и да е,продаох го на един балък и се отървах.От вчера съм със айфон 14 плюс и мога да кажа че е железЕЕн..батерията е нещо уникално

  2. Anonymous

    много искам 14 плюс

  3. Верно ли

    Ами, отдавна съм усетил този комфорт с Huawei, Xiaomi, Samsung….

Коментар