Huawei nova 10 Pro – изкушение за мобилните фотографи

Новият Huawei nova 10 Pro със сигурност ще привлече вниманието на мобилните фотографи
(снимка: Huawei)

Стилен дизайн и силно развити фотографски възможности съчетава в себе си новият смартфон Huawei nova 10 Pro. Моделът се позиционира във високия среден клас и със сигурност ще привлече вниманието на мобилните фотографи.

Huawei nova 10 Pro идва с първата в индустрията предна 60MP ултраширокоъгълна камера. Тя има голям сензор, QPD автофокус, 4K поддръжка и 5-кратно интелигентно увеличение. В допълнение, zoom камерата с резолюция 8 мегапиксела и автофокус дава на селфи портретите по-естествена перспектива.

Двойната предна камера с 60MP ултраширок сензор и 8MP zoom модул
(снимка: Huawei)

Камерите на гърба на смартфона също се отличават с напреднали характеристики. Основният модул е 50-мегапикселов със специална RYYB цветна решетка за по-добри кадри при ниска осветеност и технология Zero Shutter Lag за спонтанни снимки без забавяне. Освен него има 8-мегапикселова ултраширокоъгълна камера и сензор за дълбочина. Всички те са част от характерния за nova 10 Pro дизайн Star Orbit Ring.

Снимките и клиповете изглеждат възможно най-добре на 6,78-инчовия HDR OLED дисплей, който има честота на опресняване 120 Hz. Процесорът е Qualcomm Snapdragon 778G 4G, в комбинация с 8GB RAM и 128/256GB постоянна памет, а интерфейсът – EMUI 12 с поддръжка на приложенията, аксесоарите и услугите от екосистемата на Huawei.

Основният модул на задната камера е 50-мегапикселов със специална цветна решетка
(снимка: Huawei)

В устройството са вградени доста функции, най-интересната от които се нарича „Проследяващ фокус” (Follow Focus). Тя представлява персонализиран режим, който позволява на потребителя да настрои камерата автоматично да се фокусира върху един субект при снимане на видео. Щраквайки върху човека, камерата ще го следи, замъглявайки фона, докато той се движи. Това би трябвало да звучи доста интригуващо за опитни или навлизащи в сферата инфлуенсъри.

6,78-инчовият HDR OLED дисплей има честота на опресняване 120 Hz
(снимка: Huawei)

Смартфонът разполага още с вградени стерео високоговорители, всички необходими сензори и комуникационни програми, както и със скенер за пръстови отпечатъци, който се намира под дисплея. Не е предвидена възможност за разширяване на вградената памет. Телефонът е сравнително лек за размерите си – тежи 191 грама.

Що се отнася до софтуера, за недостатък може да се счита липсата на Google Mobile Services, която Huawei се опитва да запълни чрез свой софтуер, предназначен да служи като заместител на Google Maps (Petal Maps), Google Search (Petal Search), Chrome, YouTube и т.н.



Смартфонът поддържа 100-ватово зареждане, като освен това идва с мощно зарядно, което е в състояние за 20 минути да възстанови пълния капацитет на батерията от 4500 mAh.

Huawei nova 10 Pro вече е наличен на българския пазар. Така например, в търговската мрежа на A1 моделът се предлага в комплект с безжични слушалки ttec SoundBeat+ на цена от 659,99 лв. с план Unlimited Ultra.

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар