Duplicate Photo Cleaner – открива и премахва дублирани изображения

Програмата разпознава дубликати, като ги анализира за промени в RGB цветовия компонент
(екранна снимка: Duplicate Photo Cleaner)

Намирането и премахването на дубликати на снимки винаги е било досадно занимание и кара потребителите да се замислят дали наистина си заслужава времето, което отделят върху този процес. Но от това зависи производителността на системата, а освен това никой не би искал да затормозява твърдия диск на компютъра си с нежелани файлове.

Програмата Duplicate Photo Cleaner работи еднакво добре както на Windows, така и на Mac, и ще ви помогне да намирате дублирани снимки и да анализирате тяхното съдържание. Идентифицирайки ги, след това може бързо да ги премахнете от системата или да ги съхраните на друго място, за да избегнете объркване.

екранна снимка: Duplicate Photo Cleaner

Инсталирането на приложението не отнема почти никакво време. Интерфейсът е много прост и не би трябвало да затрудни дори и по-неопитните потребители.

За да започнете процеса на сканиране, просто трябва да кликнете върху голямата иконка, наподобяваща папка, след което да изберете реалната папка или устройство и да натиснете бутона „Започни сканиране” (Start Scan). Ще трябва да почакате, докато програмата преминава през файловете и ги сравнява. След завършване на проверката се показват резултатите, заемайки целия главен прозорец.

екранна снимка: Duplicate Photo Cleaner

Инструментът използва базиран на съдържание метод за извличане на изображения, за да разпознава дубликати, като ги анализира за промени в RGB цветовия компонент. Можете да укажете приложението колко подобни да бъдат снимките, за да се считат за дубликати. Това се постига с помощта на интегрирания плъзгач, който се движи от 50% до 100%.

Duplicate Photo Cleaner поддържа голямо разнообразие от разширения и формати на изображения, като BMP, JPG и PNG, както и необработени Photoshop PSD документи.



Налична е също възможност за ограничаване на големината на файловете, които ще бъдат прегледани. Това става чрез функцията „File Size Limits”, която може да е доста полезна, ако се досещате за конкретни папки или файлове.

В заключение, Duplicate Photo Cleaner е практичен и полезен софтуерен инструмент, изпълнен с разнообразни функции, които улеснят премахването на ненужни изображения.

Даунлоуд: Duplicate Photo Cleaner

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар