Sciant придоби албанскaта ИТ компания ReSolutions

Заедно с ReSolutions ще добавим още повече стойност в предложенията ни към клиентите и партньорите, казва Ангел Митев, изпълнителен директор на Sciant
(снимка: Sciant)

Българската компания Sciant, доставчик на решения за управление на бизнеса, обяви, че купува албанската ИТ фирма ReSolutions. Стойността на сделката, която е част от дългосрочния план за развитие на Sciant, не беше съобщена.

„Повече от 12 месеца, заедно с ReSolutions предоставяме на нашите клиенти успешни и доказани решения за техния бизнес. Заедно сме по-силни и способни да добавим още повече стойност в предложенията ни към клиентите и партньорите”, коментира придобиването Ангел Митев, изпълнителен директор на Sciant.

През последната година ReSolution нае 30 софтуерни инженери, които заедно с екипа в България работят по проекти от трите индустрии, в които Sciant е фокусирана – транспорт и логистика, хотелиерство и финтех.

„Създаването на нов офис и успешен екип бяха сред нашите приоритети през изминалата година… Вече официално сме част от компания, експерт в предоставянето на качествени ИТ решения и невероятна фирмена култура”, сподели Марио Кенга, управител на ReSolution.

„Придобиването на ReSolutions както и водещите ни позиции в индустриите, в които работим, ще ни позволят да ускорим растежа на компанията”, добави Евлоги Георгиев, изпълнителен директор на Sciant.



Българската компания е създадена през 2016 г. и доставя ИТ решения както на големи предприятия, така и на бързо развиващи се стартиращи компании по целия свят. Sciant e сред 1000 най-бързо развиващи се компании в класацията на Financial Times в последните две години. От ноември 2021 г. е част от Sirma Group Holding.

Коментар