Apple вдигна цените на iPad в Европа

Таблетите на Apple поскъпнаха на пазарите в Европа – и новите, и старите модели
(снимка: CC0 Public Domain)

Тази седмица Apple представи 10-то поколение на таблета iPad, което е значително по-скъпо от своя предшественик – новият модел струва $449, докато цената на iPad от 9-то поколение е $329. Но в Европа таблетите на Apple се оказват още по-скъпи, като това се отнася и за новите, и за старите модели.

iPad 10 започва от £499 в Обединеното кралство и от €579 или дори €589 в Европейския съюз, в зависимост от държавата, в която го купувате. Според публикация на 9to5Mac, това е твърде висока цена за новите потребители на Apple, като се има предвид, че iPad често е първият продукт, който привлича клиенти към американския бранд.



По-интересното е, че докато запази предишната си цена в САЩ, 9-то поколение iPad поскъпна в Европа. Най-достъпният от таблетите на Apple се продаваше в ЕС за €379, а сега струва €429. Във Великобритания цената на модела се повиши от £319 на £369.

Освен това Apple значително повиши европейските цени на iPad mini и iPad Air. Така например, компактния mini доскоро струваше €549 в Европа, а сега се продава за €649. На свой ред iPad Air поскъпна от €679 на €769. И това са цени на базовите версии на таблетите.

Както отбелязва The Apple Post, цените не само на iPad, но и на много аксесоари на американския производител се покачват в Европа. AirTags, например, е поскъпнал с 20% в Обединеното кралство – от £29 на £35, а пакет от четири аксесоара – от £99 на £119.

Повишена е и цената на зарядното MagSafe Charger за iPhone. Безжичното устройство сега струва £45, в сравнение с £39 по-рано. Дори първото поколение Apple Pencil стана по-скъпо на пазарите в Европа.

Коментари по темата: „Apple вдигна цените на iPad в Европа”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Само така! Крайно време е да се вдигнат малко цените, така че само избрани слоеве на обществото да могат да си позволят техника на Apple. А сега какво се случва – Всеки Сульо и Пульо с iPhone.

Коментар