Започва регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2022 г.

Наградите на БАИТ ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2023 г.
(снимка: Симеон Симеонов / БАИТ)

За 12-и път БАИТ ще отличи проектите, допринесли за развитието на информационните и комуникационните технологии през годината. От днес, 1 ноември, започва регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2022 година.

Регистрацията за конкурса е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 11 януари 2023 г., съобщиха от браншовата организация. Могат да участват компании, регистрирани в България по българското законодателство, български организации и институции, лица и екипи, работещи за тях.

Поредното издание на конкурса ще определи носителите на 8 отличия в следните категории:

  • Образователна награда;
  • Младежка награда;
  • Журналистически принос;
  • Публична администрация;
  • Start Up Компания;
  • Успешен български ИКТ продукт/услуга;
  • Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика;
  • Награда за специален принос.

Седем от категориите на конкурса дават възможност в надпреварата да се включат ученици, студенти, журналисти, компании-разработчици на софтуер, компании, ползватели на софтуер, стартъпи, образователни институции и публични администрации (общински и държавни).

Нови условия за участие в тазгодишното издание има в категория Образователна награда. Конкурсът търси да отличи доброто сътрудничество между бизнеса и средното образование в рамките на НП „Бизнесът преподава”, както и иновативни интегрирани програми във висшето образование с помощта на бизнеса.

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.Отличените в конкурса ще получат пакет за Agile Project Management MultiTraining програма, който включва 8 семинара с фокус върху конкретна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks Live Training Platform. За победителите са предвидени и 4 продукта „Сиела Норма” и 4 ваучера, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела”.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2023 г. Датата и мястото ще бъдат обявени допълнително. Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България.

Коментар