Интраком Телеком и Молдтелеком със съвместен проект за 2,9 милиона долара

НТРАКОМ ТЕЛЕКОМ подписа договор за 2,9 милиона долара с “Молдтелеком” за предоставянето, внедряването и поддръжката на предплатените решения за мрежите CDMA и PSTN, включително данни и гласови услуги по Интернет (VoIP). Договорът включва доставката на “Платформа за предплатени услуги”, доставка на “Комутационни точки за услуги” и предоставяне на свързаните с това професионални услуги по внедряване, конфигуриране, интегриране, тестване и обучение.
Основано през 1993 г., акционерното дружество “Молдтелеком” е националният доставчик на далекосъобщителни услуги. Дружеството експлоатира фиксираната телефонна мрежа в Република Молдова, включваща около 1 милион абонати в цялата страна, 65% от които са цифрови. Наскоро “Молдтелеком” започна да изгражда мобилна мрежа в Молдова на базата на технологията CDMA.
Приложението за управление на предплатени клиенти на ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ, което работи върху платформата OpenCall на Hewlett-Packard, предлага иновационен подход към традиционните механизми за таксуване в реално време на услуги по пренос на глас/данни/съдържание. Поставяйки клиента в центъра, дизайнът позволява да се създават различни групи крайни потребители, отговарящи на различни абонаментни профили. Приложението “Клиенти на предплатени услуги” подобрява и ускорява въвеждането на "Пакети специални услуги", с което на “Молдтелеком” се предлагат атрактивни от търговска гледна точка схеми за плащане.
Освен това сходното приложение за предплатени клиенти ще позволи на “Молдтелеком” да предостави на клиентите си разнообразни съвременни свойства, да автоматизира своите процедури за обслужване на клиентите, да организира обработката, предоставянето и активирането на услуги, както и да оптимизира използването на необходимите мрежови ресурси.
Функцията за комутиране на услуги на “Молдтелеком” ще бъде осъществена чрез комутаторите MEDIO, доставени от STROM. ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ ще предостави всички необходими професионални услуги, включително определяне и анализиране на изискванията, проектиране, инсталиране, конфигуриране и настройки, услуги по посредничество и таксуване за предплатени и абонаментни сесии за предаване на PDSN и CDMA данни, системни тестове, обучение и следпродажбено обслужване. 
ИНТРАКОМ ГРУП присъства в Молдова от 1994 г. и е близък партньор на “Молдтелеком”. Групата е подписала договори на стойност около 75 милиона долара за доставката на най-модерни телекомуникационни системи и продукти, както и услуги по изграждане и поддръжка на мрежата на “Молдтелеком”. Днес ИНТРАКОМ ТЕЛЕКОМ е сред водещите системни интегратори в района на Източна Европа и Близкия изток.

Коментар