Трио от ИТ гиганти дава тласък на “облака”

Cisco и EMC, заедно с VMware обявиха създаването на безпрецедентна за ИТ бизнеса коалиция, наречена Virtual Computing Environment.

Целта на обединението на трите компании е да предложи гъвкава ИТ инфраструктура, която гарантира на клиентите по-малко разходи за информационни технологии и управление на енергопотреблението и сградите чрез виртуализация на центровете за данни и преминаване към частна "облачна" инфраструктура.

Cisco, EMC и VMware работят през последните години в тясно сътрудничество върху обща визия за бъдещето на корпоративната ИТ инфраструктура, наречена „private cloud computing”. Това е виртуална ИТ инфраструктура, която се контролира по сигурен начин и която обслужва само една организация. Тя може да се управлява или от самата организация, или от трета страна, като е локирана вътре или извън офиса.

Частният клауд компютинг предлага контрола и сигурността, характерни за съвременния център за данни, и ги комбинира с бързината, необходима за бизнес иновациите във фирмите.

По-късно днес Джон Чеймбърс, CEO на Cisco, ще направи официално изявление, в което ще разкрие подробности за инициативата.

Коментар