Ай Би Ес България стана партньор на QlikTech

Ай Би Ес България стана бизнес партньор на шведската софтуерна компания QlikTech, която предлага решението за Business Intelligence – QlikView.  Новото партньорство допълва портфолиото от решения и услуги в областта на информационните технологии предлагани от компанията.  

Определена като водещ доставчик на Business Intelligence (BI) решения от ново поколение, QlikTech е най-бързо развиващата се Business Intelligence софтуерна компания в света, според IDC, с повече от 11 000 клиенти, 504 000 потребители в 95 страни и 50% растеж спрямо 2008.

Водещи анализатори признават решението QlikView като първокласно BI решение. Gartner определя QlikView като „пробивна технология” и като „най-добре представящата се BI платформа на пазара”. Aberdeen Group позиционира QlikView като единствения „Шампион” сред всички играчи и дава най-добър ранг сред всички други доставчици по отношение на „Добавена стойност за клиента”.

Business Intelligence решението QlikView предоставя бърз и лесен достъп до бизнес анализи. Достъпно е за компании от всякакви размери и различни индустрии. Може да се използва от различни платформи. Осигурява достъп до бизнес анализи и графики от лаптоп, през мобилно устройство, в cloud инфраструктура.

Сред основните предимства на QlikView са бързо внедряване, лесна употреба, широк диапазон на генерираните справки и графики, обхващащи данни от различни дейности в организацията – продажби, маркетинг, човешки ресурси, производство, финанси и др. Позволява на организациите да бъдат по-гъвкави и да се развиват по-бързо.

Сред клиентите на QlikView в България са – Първа Инвестиционна банка, Уникредит Лизинг, CBA,  Дарко, Сервие България, Недвижими имоти Явлена, ПОД Лукойл Гарант и др.

Официалната премиера на QlikView в България e на 4 ноември 2009, в Националния Археологически Музей.  На семинара ще бъдат представени предимствата и ползите на QlikView, демонстрация на продукта и реални примери от практиката.

Коментар