ИТ компания дари лаптопи на столично училище

67-мо ОУ Васил Друмев се стреми да предлага нови възможности за развитие на децата. Дарението на Инспирит подкрепя училищното ръководство в тази посока.
(снимка: Инспирит)

12 лаптопа получиха деца и учители от столичното 67-мо ОУ Васил Друмев като дарение от консултантската компания Инспирит, част от която е и учебният център SQL Master Academy.

В последните 10 години училището работи предимно по програма за интеграция на ромски деца, като приоритетно се развиват музиката и спортът, но не само. Училището се стреми непрекъснато да предлага нови възможности за децата и именно това е целта на Инспирит – да подкрепи училищното ръководство в тази посока, да му помогне да покаже нови хоризонти на учениците.

Благодарение на дарението, децата ще имат шанс да научат нови компютърни умения, ще могат да се докоснат до професиите на бъдещето, подчертаха от компанията.

„Придобиването на знания и умения за работа с компютърна техника е бъдещето на все по-дигитализиращия се свят. Направеното дарение ще даде възможност на нашите ученици не само да придобиват учебни знания, но и да са конкурентни в бъдеще на пазара на труда”, сподели Галина Велинова – Христова, директор на 67-мо ОУ.

Дарението беше направено лично от екипа на Инспирит, който посети училището и зарадва децата през тази учебна година. На срещата децата проявиха изключителен интерес към професията на консултантите и задаваха десетки въпроси.



„Убедени сме, че когато [децата] имат по-добри условия, ще могат да постигнат повече! В 67-мо бяхме наградени с топло посрещане, любопитни и будни детски очи и това ни убеди, че сме взели правилно решение!”, каза Маргарита Наумова, CEO на Инспирит.

Екипът на компанията се надява, че е запалил интереса на учениците към една по-различна професия, а учителите несъмнено ще им помогнат да продължат да се интересуват и развиват в тази област.

Коментари по темата: „ИТ компания дари лаптопи на столично училище”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Имам само един въпрос, на снимката преброих нула българчета. Нямам против интеграцията, но това вече е дебилизация.

  2. :o)

    Ето една новина, която трябва да е водеща по малоумните масови медии.
    Похвална инициатива, БРАВО!
    Ето така СЕ ПРАВИ!

Коментар