“Тънко” решение за класната стая

Една от най-големите ИТ компании у нас, Контракс, лансира уникалното решение на NComputing за класни стаи. Това стана на наскоро проведения форум “Информационните технологии за новото образование”.

Всяка класна стая в дадено училище може да бъде компютърно оборудвана с терминалите на NComputing на много по-ниска цена, отколкото ако се използват настолни или преносими компютри, поясни Янко Бахчеванов, търговски мениджър в Контракс.

Ниските разходи произтичат и от факта, че реално се поддържа само един компютър, който служи за сървър и работно място на преподавателя. Освен това се пести пространство в стаята, тя е тиха и лесно климатизирана.

От друга страна, всеки ученик се чувства като пред собствен компютър, защото терминалните устройства на NComputing дават същите възможности като традиционния училищен РС.

Доказано е, че учениците използват максимум 5% от ресурсите на машината, на която работят в клас, поради което един компютър е достатъчен, за да работи с терминали в клас до 30 ученика.

Решението е внедрено и работи успешно в САЩ, Канада, Тайланд, Индонезия, Македония, България и много други страни по света. Навсякъде на учениците е необходима помощ и контрол от учителя при работа в клас, а NComputing дава тази възможност без преподавателят да става от мястото си.

Инвестицията за внедряване и поддръжка е много по-малка, отколкото при стандартно оборудван компютърен кабинет, посочиха от Контракс.

Коментар