Поредно признание за “вълшебника” Стив Джобс

Шефът на Apple Стив Джобс получи поредното високо признание за ролята си в ИТ индустрията. Американското списание Fortune го определи за мениджър на десетилетието.

Джобс има изключителна роля за превръщане на Apple в един от световните ИТ лидери и за преобразуване на американския бизнес модел. Шефът на Apple е поставен от Fortune сред най-великите бизнесмени-новатори.

Експертите не жалят суперлативи за Стив Джобс, наричайки го шоумен, роден предприемач, легендарна личност в историята на бизнеса и дори вълшебник.

Под негово ръководство в последните 10 години Apple внедри редица концептуални идеи в компютърната област и промени радикално представите на хората за възможностите на музикалната, геймърската и телекомуникационната индустрия.

Fortune издига Джобс дори над предприeмачи като Хенри Форд и Конрад Хилтън. Според списанието, шефът на Apple е успял да промени утвърдени догми, благодарение на по-свежия си поглед върху традиционните неща.

Преди две седмици акциите на Apple достигнаха рекордна стойност от $205,04. В момента компанията се оценява на $180 млрд., което я поставя на второ място в ИТ индустрията след Microsoft.

Коментар