“Горещ” смартфон идва на българския пазар

Нашумялият смартфон HTC HD2 ще бъде достъпен и за българските потребители от началото на следващата седмица. Телефонът ще се предлага както самостоятелно, така и с някоя от мобилните тарифи "Злато" на Vivacom, съобщиха от оператора.

HD2 се отличава с впечатляващ 4.3-инчов дисплей с резолюция 480×800 пиксела и батерия, която държи 16 дни. Дисплеят е изпълнен по капацитивна технология, която реагира на най-лекото докосване и позволява мултитъч жестове като увеличаване на снимки и интернет страници чрез движения с два пръста.

Смартфонът работи под управление на новата операционна система Windows Mobile 6.5 OS. Оборудван е с 1-гигахерцов процесор – най-мощният чип, слаган в мобилен телефон някога. Това позволява на HTC HD2 да се справя с лекота с мултимедийни и бизнес задачи.

Впечатляваща характеристика на телефона е и неговата батерия, която въпреки огромния дисплей, не се изтощава за броени часове, а издържа до пет часа разговор в UMTS-режим и до шест часа в GSM-мрежите. Времето в режим на готовност е около 20 дни в GSM-режим и около 16 дни в UMTS-режим.

HD2 разполага с Wi-Fi приемник и всички останали комуникационни опции – Bluetooth, USB, 3G/HSDPA. Вграденият GPS приемник с AGPS функционалност и дигитален компас превръща смартфона и в устройство за навигация.

Офертите на Vivacom започват от 30 включени минути и стигат до седем часа разговори към всички мобилни и стационарни мрежи в страната и към международни оператори, заедно с до 100 МВ мобилен интернет на месец. Всички пакети предлагат и по 1000 минути към петима избрани от клиента приятели.

Коментар