Bosch ECS Career Camp стартира своето второ издание с близо 60% повече участници  

„Милиони хора по света се радват на технологиите, които ние създаваме тук и това е върховното удовлетворение за всеки аутомотив специалист при нас, въпреки че работата ни не е лека и е изключително предизвикателна. В нашата професия успяват упоритите, а аз усещам вашия ентусиазъм и амбицията ви за постижения и съм сигурен, че скоро и вие ще бъдете част от голямото ни семейство”. С тези думи Динко Русев, инженеринг директор на Бош Инженеринг Център София, приветства младите специалисти, които  ще се обучават във второто издание на Bosch ECS Career Camp – академия за софтуерни разработки в автомобилния сектор.

Усещането, че правиш нещо реално за подобряване на живота, сигурността и преживяването на хората е повече от вдъхновяващо. Именно то събира най-новите попълнения заедно с ментори и мениджъри от екипа на Центъра в деня на откриването на второто издание на академията. Свидетелство за успеха на Bosch ECS Career Camp е фактът, че тази година  участниците са с 60% повече в сравнение с предходното издание.

В новия випуск най-голям брой са студентите от Технически университет-София и Факултета по математика и информатика на Софийски университет, а една трета от одобрените кандидати са момичета. Всички те са избрали да се развиват в аутомотив сферата и то в България.

Още от създаването си през 2019 година Центърът следва стратегия на подкрепа за образованието и професионалната ориентация на младите хора в страната, както и за формиране на среда и повече възможности за придобиване на нови знания и умения чрез иновации и технологии. Именно така се ражда идеята за Bosch ECS Career Camp, където младежите не просто се обучават безплатно, но при успешно представяне и завършване  имат възможност да започнат работа в Бош Инженеринг Център София като младши специалисти. Осемдесет процента от участниците в първия випуск на академията вече са част от инженерния екип на Центъра, което доказва ефективността на обучението.

„Предимството на Bosch ECS Career Camp е, че не просто ви обучава в някаква абстрактна дисциплина, а ви подготвя практически. През цялото време ние се стремим да сме максимално близо до вас, адаптираме обучението спрямо знанията и възможностите ви, за да ви бъдем полезни и да помогнем за силния старт във вашата кариера”, обръща се към новите участници Момчил Станчев, ръководител отдел в Бош Инженеринг Център София.

Той представи пред курсистите отделните стриймове на обучението, които тази година са с два повече от първата инженерна академия и включват: Application programming with Embedded Modern C++; System programming with Embedded C; Testing for Automotive; DevOps in Automotive и Systems and Requirements Engineering.

След представянето на учебната програма в Bosch ECS Career Camp, тюторите – ментори от екипа на Центъра, разпределиха младежите по направления, запознаха ги със спецификите на обучението, което се провежда в хибриден формат, и им дадоха първия практически казус.

Програмата съчетава различни практически упражнения, както и демонстрации на създадени в Центъра технологии. Bosch ECS Career Camp предоставя възможност за бързо натрупване на познания за иновативни продукти като системи за автономно шофиране, инструментални клъстъри, интелигентни дисплеи, централни компютри за автомобили, електрически велосипеди, камери и Computer vision, системи за автоматизирано паркиране, необходими за придобиване на квалификация и сериозна подготовка в тази сфера. Водени от едни от най-добрите специалисти в сектора, випускниците ще придобият фундаментални знания, съчетани с приложни технически умения за работа по проекти и цялостни решения, свързани с бъдещето на автомобилната индустрия.

Младите таланти, които вече са част от Bosch ECS Career Camp, с готовност приеха предизвикателството. С нетърпение следим развитието и очакваме да видим как ще се справят с отговорната задача и каква част от тях ще продължат мисията на екипа на Центъра – чрез софтуерни технологии да осигури по-безопасно шофиране, с грижа към околната среда и обществото.

съдържание от Бош