И Pinterest заговори на български

Българският се нареди сред 40-те езика на “мечтателската” социална мрежа Pinterest (снимка: CC0 Public Domain)

Платформата за споделяне на снимки Pinterest вече е достъпна на 41 езика в световен мащаб – за всякакви устройства под Android и iOS, както и в уеб. Това стана, след като преди дни мрежата разшири езиковото си портфолио с български и хърватски, както и някои африкански езици.

Компанията обяви в блог публикация, че вече има милиони пинове на новодобавените езици. Pinterest е любима платформа за мнозина любители на красотата, кулинарните вълшебства, екстремните преживявания, пътешествията, забавленията на открито и редица други хобита и занятия. Хитри и находчиви изобретения и креативни решения на ежедневни ситуации бързо намират поддръжници, които изразяват харесването си чрез „заковаване“.

Според редица анализатори, успехът на Pinterest се крие в това, че социалната медия е своеобразна зона за мечти и желания – там хората виждат неща, които биха искали да реализират или постигнат. Това ги вдъхновява, въодушевява и им представя техните блянове като съвсем постижими стъпки.



Алгоритмите на социалната мрежа помагат в това преживяване и го правят още по-мечтателно. В Pinterest младата жена, която мечтае да се ожени, може да гледа булченски рокли и да се натъкне на куп нестандартни идеи за сватбена декорация. Кокетките намират нови и неочаквани методи за лакиране на нокти, а изобретателите могат да се удавят в море от идеи за направи-си-сам изделия.

Коментар