Nokia подменя дефектни зарядни устройства

Nokia инициира програма за безплатна подмяна на зарядни устройства, произведени от подизпълнител на компанията. По време на рутинна контролна проверка финландският гигант е идентифицирал потенциален проблем при определени устройства.

Пластмасовите капаци на щепсела на засегнатите зарядни могат да са разхлабени и отделени, като по този начин да откриват вътрешността на устройството и да представляват потенциална опасност от токов удар. Това може да се случи, ако определени вътрешни компоненти бъдат докоснати, когато зарядното устройство е включено в контакт.

До момента Nokia няма информация за инциденти или наранявания, свързани с тези зарядни, уточниха от компанията.

Само ограничено количество устройства, произведени от един подизпълнител в определен период от време, са включени в програмата за подмяна. Това са моделите AC-3E и AC-3U, произведени между 15-ти юни 2009 г. и 9-ти август 2009 г., както и моделът AC-4U, произведен между 13-ти април 2009 г. и 25-ти октомври 2009 г.

AC-3E са продавани само в Европа, а моделите AC-3U и AC-4U – само в Северна и Латинска Америка.

Потребителите могат да проверят и разберат дали техните зарядни устройства са включени в програмата за обмен от уеб сайта http://chargerexchange.nokia.com, където информацията е и на български език.

Nokia препоръчва потребителите, притежаващи зарядни устройства, които отговарят на тази обменна програма, да престанат да използват зарядното и да го подменят безплатно с ново.

Коментар