Nvidia даде първа по рода си сертификация на БГ компания

Перси ООД стана първият у нас доставчик на Tesla-базирани решения, като получи официална сертификация по програмата Nvidia TPP (Tesla Preferred Provider). Българската компания ще осигури и необходимата техническа поддръжка, за да могат потребителите да извлекат максимума от продуктите на Nvidia, при това не само за GPU изчисления.

Nvidia Tesla осигурява решения на базата на ново поколение специализирани, високопроизводителни графични изчислителни процесори (GPU), за да трансформира работните станции и сървъри в персонални суперкомпютри и големи сървърни клъстери.

Новата архитектура “Fermi” с 512 CUDA ядра дава възможностите и производителността на суперкомпютър на 1/10-та от цената и с 1/20-та от енергопотреблението на традиционните процесорно-базирани сървъри, посочиха от Nvidia.

Fermi оползотворява по-ефективно съвместната работа на централния и графичен процесор за извършване на изчисления в разнообразни приложения. С наличната поддръжка на C++ и среда за разработка във Visual Studio, паралелното програмиране за графичния процесор вече е по-лесно и ускорява производителността в още по-широк набор от приложения.

Наскоро Перси достави персонален суперкомпютър за високопроизводителни GPU изчисления на базата на Nvidia Tesla C1060 за нуждите на Института по органична химия с Център по фитохимия при БАН. Работната станция се базира на шаси и дънна платка Supermicro, използва професионален графичен контролер Nvidia Quadro FX 3800 за визуализация и два изчислителни процесора Nvidia Tesla C1060.

Коментар