Предлагат файлов сървър под наем в офиса

Ново решение за съхранение на информацията от компютрите в офиса вече е достъпно за фирмите в София и Пловдив. Без реалнa първоначална инвестиция те могат да наемат файлов сървър в офиса си и да съхраняват сигурно информация от компютърната си мрежа, независимо дали разполагат със собствен сървър.

Услугата се предоставя срещу месечна такса, която зависи от техническите параметри на наетия сървър, съобщи доставчикът rentaserver.bg.

Инвестицията в наемането на сървър за определен период от време е значително по-малка от тази за закупуването на собствен сървър. Разликата е основно в цената, но също и в свободата да се променя капацитета на системата през по-кратък период от време. Винаги, когато е нужно ново техническо решение за съхранение на информацията, старата система може да бъде заменена без съществени загуби, посочиха от фирмата.

Услугата „Сървър под наем” е насочена към малки и средни фирми, които не са готови да инвестират в закупуването на собствен файлов сървър. Решението е подходящо и за фирми, които имат мобилни екипи, например на големи строително обекти, както и за фирми, които предвиждат евентуални промени в броя на служителите и не желаят да закупуват сървър до момента, в който това не се наложи.

Наемането на сървър е удачен избор при преместване на офиса и при разширение на информационна система. Наетият сървър може да бъде включен в новата система или да бъде заменен с друг.

За разлика от наемането на пространство и услуги от външни сървъри, наетият сървър в офиса елиминира неудобствата от бавния трансфер на информация между вътрешната мрежа и външния сървър, който се извършва в иначе относително бавната интернет среда.

Сървърът се предлага под наем инсталиран Linux софтуер. Техническите параметри на машината се уточняват предварително и са съобразени с наличната информационна система, нивото на сигурност и поддръжката й. Готовата система се доставя в офиса на клиента. Конфигурира се спрямо съществуващата система и се настройват работните станции.

Коментар