NETGEAR въвежда SSL сигурност от корпоративно ниво в малкия и среден бизнес

NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), световният производител на маркови мрежови компоненти от най-висок клас обяви, че новото SSL решение за сигурност от бизнес клас – ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312)- беше обявен за истински пробив в индустрията от Tom’s Networking Guide. Създаден да осигурява надежден отдалечен достъп до мрежовите ресурси на малкия и средния бизнес без нуждата от софтуерен клиент, той е "готов да отнеме част от пазарния дял на своите по-големи братовчеди", както се твърди в ревюто на Tom’s Networking.
“Всъщност вярвам, че NETGEAR SSL312 би се чувствал съвсем като у дома си в информационните центрове на доста по-големи компании (обикновено в святото владение на големи фирми от мрежовия сегмент),” пише в статията Phillip Howell. “Подобни устройства на големи и известни фирми могат да струват хиляди долари и тяхното инсталиране и поддръжка често изискват наличието на добре обучени специалисти в ИТ отдела на фирмата или ако няма такива – скъпо струващ договор за аутсорсинг. Качествени мрежови продукти от бизнес клас и на ценово равнище като концентраторът на NETGEAR досега не съществуваха.”
В добавка към твърдението, че NETGEAR са постигнали “повече от успех” в създаването на plug-and-play устройство, което значително намалява ИТ разходите и което ще покрие по-голямата част от нуждите на малкия и средния бизнес, Howell също похвали и VPN представянето на хардуерно ускорения SSL312. “Бях приятно изненадан от това, че VPN тунелът беше непоклатим. Нямах абсолютно никакви проблеми с дистанционното управление на компютрите си. Представянето може да се сравни с такова без VPN връзка. Всъщност ми беше трудно определя дали изобщо работя през VPN тунел, защото през цялото време имах чувството, че връзката е директна.”
“NETGEAR продължава да фокусира усилията си в предлагането към малките и средните фирми на висококачествени мрежови технологии от корпоративен клас, които са стабилни, функционални, лесни са за инсталиране и поддръжка и са достатъчно примамливи от бюджетна гледна точка” обясни Aleksandra Verhoeve, Sales Manager Eastern Europe & CIS. “ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312) е наистина революционен продукт – първото SSL VPN решение, което дава възможност дори на малките фирми да се наслаждават на удобството и лекотата на SSL VPN технологията, предлагайки високо ниво на сигурност на връзката без главоболията от администрирането на софтуерен VPN клиент на всеки отдалечен компютър и на цена под 500$.
За ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312)
Концентраторът на NETGEAR – ProSafe SSL VPN 25 (SSL312), най-разходно ефективното SSL VPN решение в индустрията без никакви лицензни рестрикции, се предлага с два 10/100 етернет порта и конзолен порт за дистанционно управление. Високо технологичните характеристики на SSL312 включват SSL поддръжка за сигурност и неприкосновеност, инструменти за фина настройка за пълен контрол над достъпа на индивидуални потребители, както и технология, която елиминира разходоемкото инсталиране, конфигуриране и поддържане на софтуерен клиент.
Концентраторът ProSafe SSL VPN 25 (SSL312), който осигурява неприкосновеност на данните посредством SSLv3 и TLSv1.0 с AES-256, hash криптографски алгоритми като MD5 и SHA-1 и опция за автоматичен cache cleanup след приключване на сесията, за да осигури неприкосновеност на данни, поддържа възможността за дистанционен достъп до ресурси на 25 потребителя едновременно, използвайки стандартни уеб браузъри като Microsoft Internet Explorer и Apple Safari. Като допълнение към интегрирането на множество системи за идентифициране на потребителите, като Microsoft Active Directory, LDAP и RADIUS, SSL312 оперира със стандартни firewalls, включително ProSafe линията от VPN Firewall рутери на NETGEAR, за да осигури цялостно решение за защита на сигурността. 
Концентраторът ProSafe SSL VPN 25 (SSL312) на NETGEAR притежава 3-годишна гаранция 24-часова техническа поддръжка – 7 дни в седмицата. Като опция NETGEAR предлага и допълнително високо-специализирано техническо обслужване (при обаждане 24х7 PMB0331-100) и подмяна на части до следващия работен ден (XPressHW PMB0331, PRR0331).
Концентраторът ProSafe SSL VPN 25 (SSL312) на NETGEAR е вече наличен чрез съответните дистрибутори на цена от $491 без ДДС.
Цялата статия на Tom’s Hardware за ProSafe SSL VPN Concentrator 25 (SSL312) концентраторът на NETGEAR можете да прочетете тук

Коментар