Twitter губи приходи, разпродава офис техника

Промените в Twitter под ръководството на Илон Мъск включват и разпродажба на инвентар
(снимка: CC0 Public Domain)

Приходите на Twitter са намалели с 40% през миналата година, според източници, запознати с бизнеса на социалната мрежа, на които се позовава Ройтерс. На този фон компанията е продала на търг широка гама мебели и офис оборудване от централата си.

Миналата година Twitter генерира приходи в размер на 5,1 милиарда долара, като 90% от тази сума идва от продажби на реклама. Започнатите от Илон Мъск трансформации повлияха сериозно на бизнеса на компанията, въпреки че той получи контрол над нея едва в края на октомври.

Откакто стана частна компания, Twitter вече не е длъжна да публикува финансови отчети. Но според изданието Platformer, приходите на Twitter са намалели с 40% и скоро новото ръководство ще трябва да плати голяма сума за погасяване на кредита, взет при приключване на сделката в края на октомври.

Конкретни суми не се съобщават, но със сигурност ще станат известни в следващите дни. След преминаване на Twitter под контрола на Илон Мъск, потокът на пари от рекламодатели намаля рязко, а приходите от абонаменти все още са малко.

Междувременно стана известно, че използван инвентар от главния офис на Twitter в Сан Франциско е бил изложено на търг на Heritage Global Partners. Значителна част от лотовете са свързани с приготвяне на храни и напитки, които са били предоставяни на служителите на компанията преди мащабното съкращаване на персонала и свързаните с това разходи.

Сред обявените за продан вещи има също компютри, проектори и офис мебели. Един от интериорните елементи под формата на голям светещ надпис във формата на логото на Twitter дори е заинтересувал купувач, готов да плати 17 500 долара за него.

Коментар