Бил Гейтс хвали шефа на Apple в ТВ предаване

Понякога в света на бизнеса стават странни неща и дори смъртни врагове слагат начало на съвместни кампании и сътрудничества, партньорства и приятелства. Ето още една такава изненада.

Създателят на Microsoft Бил Гейтс буквално възхвалил шефа на Apple Стив Джобс, предаде Cnet news. Това станало по време на телевизионно предаване по канала CNBC, където Гейтс гостувал заедно с Уорън Бъфет и обсъждали “смисъла на живота”.

Световните медии отделиха специално внимание на новината. Двете компании и техните шефове са известни с яростната си конкуренция и нескрито чувство за превъзходство.

Запитан от публиката какво мисли за Стив Джобс и Apple, Гейтс първо се усмихнал непресторено. След това заявил: “Той свърши чудесна работа”. После Гейтс започнал да обяснява как Джобс спасил Apple: "Той създаде екип, той създаде вдъхновение за велики продукти и дизайн, който отново превърна Apple в невероятна движеща сила за създаване на добри неща”.

Според Bink.nu, бившият шеф на Microsoft е поздравил Джобс за завръщането му в Apple, с което е спасил Apple. Изданието също цитира изказването на Гейтс: “…Когато Стив се завърна в Apple, което стана чрез придобиването на NeXT, която той ръководеше, Apple беше в много лоша форма. Всъщност, тя най-вероятно нямаше да оцелее”.

по темата: „Бил Гейтс хвали шефа на Apple в ТВ предаване”

добавете коментар...

  1. Осведомен.

    Абсолютно!
    Снимката не е от шоуто. Илюстративна е.

  2. Знаещ

    тоя другия не е ли Балмър?

Коментар