МВР разкри престъпна група за теглене на пари

Разкрита е престъпна група, занимаваща се с изработване на скимиращи устройства, магнитни карти и софтуер за незаконно теглене на пари, съобщи МВР.

Групата е действала у нас и в страните на Европейския съюз.

Успешната операция е проведена от служители на секторите "БОП" в областните дирекции на МВР в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Ямбол и Бургас, координирана от Европол.

Засега не са известни повече подробности за дейността на групата. Утре МВР ще даде пресконференция по случая в сградата на ОДМВР-Пловдив.

По-рано днес антимафиоти от ОДМВР-Разград задържаха фалшификатори на пари и документи. Полицаите наблюдавали престъпната група над половин година преди да пристъпят към обиски и задържане.

В домовете на престъпниците са намерени и иззети мобилни телефони, пишещи машини – механични и електрически, заготовки за 50-доларови и 100-еврови банкноти, цветни фотокопия на дипломи за завършено висше образование от различни ВУЗ-ове в страната, страници с оценки и обложки.

При щателното претърсване са открити още печати на различни учебни заведения и държавни институции, компютърни конфигурации, скенер, цветен принтер, удостоверения за наследници, дигитална видеокамера и плот за рязане на снимки.

Сред многото улики са и многобройни пробни разпечатки на паспорти и дипломи, дискове с подготвени за разпечатване сканирани документи.

Групата е развивала престъпната си дейност на територията на цялата страна. Фалшивите документи били продавани на цени от 100 до 1000 лева в зависимост от вида им.

Коментар