Word се сдоби с поддръжка на ChatGPT, но не от Microsoft

Потребителите на Word вече могат да ползват AI възможностите на ChatGPT
(снимка: Creative Data Studio)

Външен разработчик създаде добавка за пакета Office 365 на Microsoft, която интегрира възможностите на изкуствения интелект Chat GPT в текстовия редактор Word. Разширението се нарича Ghostwriter ChatGPT и е дело на компанията Creative Data Studios.

AI инструмент ChatGPT, придобил огромна популярност в последните месеци, е способен да генерира последователни и логични текстове, които могат да бъдат копирани във всяко приложение. Ghostwriter ChatGPT опростява този процес, като добавя контролен панел за бота директно към Microsoft Word. Разширението е достъпно за сваляне от официалния Office магазин.

Когато Microsoft интегриране собствения си ChatGPT в Word, може да деактивира подобни добавки от „трети страни”, предупреждава разработчикът и приканва потенциалните потребители на разширението да не губят време и да започнат да експериментират още сега.

Базова версия на чатбота за Word струва 10 долара. Creative Data Studio обещава скоро да бъде версия на чатбота и за други популярни Office приложения – Excel, PowerPoint, OneNote и Outlook.

В близко бъдеще може да се очаква появата на AI инструменти и в много други продукти на Microsoft. Компанията вече обяви, че въвежда изкуствения интелект в Teams Premium, в ход е също интеграцията на ChatGPT в услугата за търсене Bing, което е сериозно предизвикателство за Google.

Коментар