Интернет клиентите на Vivacom надхвърлиха 300 000

София, 13 ноември, 2009 г. Георги Иванов от Карлово е 300-хилядният клиент на високоскоростната Интернет услуга VIVACOM Net. Той получи от телекома право на безплатно ползване за една година на конвергираната услуга VIVACOM Trio, включваща Интернет, мобилна и стационарна телефония.

За малко повече от година интернет клиентите на телекома са се увеличили със 100 хиляди и вече наброяват 300 хиляди потребителя. Този ръст на продажбите на VIVACOM Net прави телекомуникационния оператор най-бързоразвиващия се Интернет доставчик на българския пазар.

Интернет услугата на VIVACOM стартира преди повече от пет години като БТК ADSL, а мрежата й днес има най-голямото покритие на територията на страната. Телекомът предлага Интернет в повече от 300 населени места, което според данни от ГРАО към септември 2009 г. означава над 70% покритие на населението.

“През последните пет години предложихме на своите клиенти най-добрата комбинация от надежден и високоскоростен интернет, добро обслужване и конкурентни цени и това ни превърна в най-бързо развиващия се Интернет доставчик на пазара”, заяви Симеон Донев, директор „Продукти и услуги” на VIVACOM. „Това ни мотивира да продължим да се развиваме и да осигуряваме най-доброто за клиентите си”, допълни той.

В началото на октомври т.г. VIVACOM пусна за първи път на българския пазар пакетната услуга, включваща Интернет, мобилна и стационарна телефония. Така телекомът предложи пълно телеком обслужване на конкурентна цена. Интернетът, включен в пакетите, е с 10 Mbps скорост на даунлоуд, неограничен трафик и безжичен Wi-FI модем.

От февруари 2009 г. компанията стартира и най-големия интерактивен портал за легален даунлоуд на музика и игри в България – 4FUN.bg. Създаден в сътрудничество с една от водещите в света музикални компании  – Universal Music, сайтът предлага както най-новите албуми и сингли, така и богата фонотека от евъргрийни, джаз, класическа музика и дискографии на популярни световни изпълнители.

За пет години телекомът въведе на българския интернет пазар над 20 различни интернет пакета със скорости до 12 мегабита. От пускането на ADSL пакетите на пазара компанията няколко пъти увеличи скоростта и намали драстично цените на услугата VIVACOM Net, която се отличава с надежден и сигурен достъп до Интернет, има постоянна скорост на връзката дори и в пикови часове, еднаква скорост както за български, така и за международни сайтове, лесна инсталация и  24-часова поддръжка на телефон 0800 100.

***

Георги Иванов от Карлово стана 300 000-ният клиент, който се абонира за широколентовия Интернет на VIVACOM Net. Той е на 26 години и работи като търговски представител в местния хлебозавод. От около 3 години ползва Интернет, но за този период е станал редовен потребител на мрежата и вече почти не изключва домашния си компютър.

Коментар