БГ полицейски произвол документиран в Youtube?

Измежду забавните и любопитните клипове в сайтовете за споделяне на видео като Youtube и Vbox все по-често се прокрадват твърде сериозни и дори уличаващи материали. След като преди броени дни руски полицаи се оплакаха в Youtube от злоупотреби и корупция в структурите, където работят, порталът за мини-филмчета подслони и български записи – само че от “жертви” на полицейски акции.

Качен преди седмица видео-клип показва как полицай шамаросва и заплашва арестант. Униформеният замахва неколкократно към арестувания и крещи “ще те смажа”, “ще ти побъркам живота”, “недоносеник”, “ще те убия” и др. Не е ясно как любителската камера е била допусната в участъка.

Друго любителско видео в Youtube показва пък как униформени “делят печалба 50:50” – така е и озаглавен клипът. Двамата полицаи се намират на оживена улица и дълго се оглеждат, преди да прехврлят неизвестно съдържание от джоба на единия в джоба на другия.

По-старо видео, качено още преди година, показва в рамките на 30 секунди как двама полицаи засичат моторист, слизат от служебния автомобил и го удрят в лицето. От записа не става ясно каква е причината за близката среща на униформените с моториста, но каквато и да е тя, юмруците в лицето едва ли са сред допустимите похвати за санкциониране.

Коментар