POCO X5 Pro 5G – най-тънкият смартфон от X серията

„POCO X5 Pro 5G не е нищо друго освен най-добрият смартфон в сегмента от $300″, казват от компанията за новото си бижу (снимка: POCO)

Навръх петгодишния си юбилей, брандът за смартфони POCO пусна на пазара две ключови устройства с нови функции за младите фенове на технологиите, които обичат забавленията и търсят различен телефон. Това са моделите POCO X5 Pro 5G и POCO X5 5G. Версията Pro, в частност, идва с подобрени функции на камерата, по-високи скорости на обработка и страхотен дисплей.

„Проектиран да изведе на следващо ниво възможностите за създаване на съдържание, ние вярваме, че POCO X5 Pro 5G не е нищо друго освен най-добрият смартфон в сегмента от $300”, заявиха от компанията. Моделът съчетава впечатляващи визуализации и разширени възможности на камерата.

За първи път при смартфони от Х-серията, POCO X5 Pro 5G разполага с 6,67-инчов Flow AMOLED екран. Тази гъвкава дисплейна технология прави модела по-лек и тънък – с дебелина от 7,9 милиметра това е най-тънкото устройство от Х-серията до момента. Смартфонът е още по-удобен за хващане, когато играете или създавате съдържание.

За първи път смартфон от Х-серията на POCO разполага с 6,67-инчов Flow AMOLED екран
(снимка: POCO)

Независимо дали правите видеоклипове, гледате филми, скролвате в социалните мрежи или играете, високата честота на опресняване от 120 Hz осигурява ярки, живи, ултра гладки изображения. Снимките и видеоклиповете оживяват със 100% DCI-P3 и 10-битова дълбочина на цвета, а Dolby Vision прави изживяването при гледане още по-добро.

POCO X5 Pro 5G има 1920Hz PWM затъмняване, за да предпази зрението при четене и работа при слаба светлина, включително нощем. 6-нанометровият чипсет Snapdragon 778G 5G постига AnTuTu резултат от 545 093, което е по-добро постижение от резултата на новия MediaTek Dimensity 1080. Чипът балансира мощност, ефективност и висока производителност, което позволява на системата за обработка на камерата да работи дори по-бързо от предишния модел.

Основният 108MP сензор отключва професионално ниво на фотография
(снимка: POCO)

Всички обработки на POCO X5 Pro 5G са актуализирани, за да подобрят производителността на камерата: за настройка (41%), фотография (69%) и нощен режим (38%). Междувременно процесорът за обработка на сигнали за изображения (ISP) постига два гигапиксела в секунда, а чипсетът прави камерата още по-интелигентна с AI производителност до 12 TOPS.

Водещият 108MP сензор отключва професионално ниво на фотография, като предоставя изображения с ултрависока разделителна способност и улавя най-малките детайли и цветове дори в тъмни области. POCO X5 Pro 5G също поддържа 4K видео заснемане и включва различни режими, които правят създаването на влогове по-достъпно и улавят по-лесно всеки специален момент.

POCO X5 Pro 5G поддържа повече от 5,5 часа 4K снимане със своята батерия 5000 mAh, а това е безспорен плюс за създателите на видео, които винаги са в движение. Сега те могат да продължат да стриймват или да снимат през целия ден и да не се тревожат за падането на батерията. А с турбо зареждането 67W е достатъчна една кафе пауза, или само 7 минути, за увеличаване на нивото на батерията до 30%.

С турбо зареждането 67W е достатъчна една кафе пауза, или само 7 минути, за увеличаване на нивото на батерията до 30% (снимка: POCO)

POCO X5 Pro 5G ще се предлага в три цвята – Black, Blue и Yellow и в два варианта по отношение на паметта: 6GB+128GB на препоръчителна крайноклиентска цена €299 и 8GB+256GB за €349 в официалната партньорска мрежа. Моделът се очаква скоро на пазара у нас.

Коментар