Революционни предложения за съхранение на данни от Dell

дни предприятия PowerVault™ RD1000 – преносими устройства за съхранение за създаване и възстановяване на резервни копия на данни, както и серията Dell/EMC® CX UltraScale®, която използва IP базиран стандарт за мрежово съхранение за ефективно свързване на устройствата за съхранение на данни. 
PowerVault RD1000 съчетава най-добрите характеристики на лентовите и дисковите носители – удобство, преносимост, архивиране за дълго време и ниска цена на лентата, както и бързина за пренос на данни, възможност за извличане на файл със случаен достъп, надеждност на данните и прозрачно нарастване на капацитета на диска. С тегло приблизително колкото мобилен телефон, PowerVault RD1000 е здрав, с устойчив външен дизайн и вътрешна противоударна защита при инциденти.
"Клиентите ни искат решения за съхраняване на данни, които са прости, евтини и с голям капацитет. Съчетавайки скоростта на твърдия диск с преносимостта на лентата, PowerVault™ RD1000 осигурява всички това", казва Пол Кейли, началник на отдела за запаметяващи устройства на Dell EMEA. "Ние смятаме PowerVault RD1000 за продукт, който превъзхожда нискотехнологичните лентови решения поради своята скорост, капацитет и ниска себестойност."
PowerVault RD1000 се предлага в конфигурации за USB външна връзка и с вътрешно прикачена приставка SATA; и двете могат лесно да се инсталират от потребителя и имат възможност за задаване на месечно, седмично или дори ежедневно създаване на резервни копия на данни (бекъп) бързо и лесно чрез интуитивен потребителски интерфейс.
Основни свойства на PowerVault RD1000:
          Предлагат се касети в три размера – 40GB, 80GB и 120GB;
          Скоростта на предаване от 30MB/sec намалява традиционното време за лентов бекъп от няколко часа до няколко минути;
          Незабавно се разпознава от операционните системи Microsoft® Windows®, което е удобно при прехвърляне на файлове чрез теглене и пускане (drag-and-drop).
Dell/EMC CX UltraScale е устройство за съхранение на данни от среден клас, което предлага избор между оптичен канал и iSCSI протоколи за системите за съхранение на данни. iSCSI работи в изградени Ethernet мрежи, които се използват широко и се познават от потребителите, и предлага по-разходоефективно решение за съхранение на данни при свързване на сървъри PowerEdge™ на Dell към Dell | EMC® в сравнение с оптичен канал.
"iSCSI е ключов елемент от представата на Dell за ускорено предоставяне на предимствата на мрежовото записване на повече потребители в стремежа си към опростеност, по-ниски цени и по-големи възможности на нашите решения за записване на данни", продължава Кейли.
Dell/EMC CX3-20c: Най-ефективният от гледна точка на разходите и най-компактният модел в серията CX3 е идеално допълнение към платформите на Dell за сървърна виртуализация като PowerEdge™ 6950. Системата предлага 4-гигабитови хост връзки, поддържащи до 128 НА (двойно свързани) хоста или клъстерни сървърни двойки и до 120 дискови устройства с общ капацитет до 59ТВ.
Dell/EMC CX3-40c: Този масив, представляващ център за съхранение на данни, поддържа капацитет до 118ТВ и е предназначен за консолидирано съхранение на данните от до 256 хоста. CX3-40 е подходящ за онлайн обработка на транзакции (OLTP) и натоварени приложения за съобщения, като удовлетворява повишените изисквания на потребителите за съхранение и аварийно възстановяване чрез масив от устройства.
Единствено от Dell потребителите могат да поръчат сървъри Dell PowerEdge с готова мрежа и достатъчно пространство за съхранение на данни (SAN). Фирмата предлага и голям набор от карти за адаптери към шината на хоста (HBA) с оптични влакна и готови за работа с iSCSI мрежови интерфейсни карти (NIC), фабрично инсталирани и тествани, с минимални отделни стъпки при инсталиране на SAN.
Dell опростява управлението на центровете от данни, като предлага единен контрол на сървъри и устройства за съхранение на данни чрез Dell IT Assistant. Това осигурява единна платформа за контрол и пускане на EMC Navisphere® за управление на записа.
Нещо повече, Dell предлага услуги по поддръжка на SAN в целия свят, с което още повече защитава инвестициите на потребителите. Услугата Dell | EMC® Maintenance е създадена с цел да се предложи на потребителите повишена наличност и по-добра работа, като същевременно техните SAN се поддържат в крак с технологичните новости.
PowerVault™ RD1000 ще бъде на пазара по-късно този месец с начални цени от €249 (40GB Base Ext RD1000). Цените не включват данъци и стойност на доставката. Dell/EMC CX3-20C и CX3-40C вече са на пазара, а цените им са съответно €19 229 и €45 369, без данъци и стойност на доставката.

Коментар