HP приключва придобиването на Mercury

Днес от НP обявиха официалното придобиване на Mercury Interactive Corp., най-голямото по обем усвояване на софтуерна фирма в историята на HP.
Сделката обединява водещия приложен мениджмънт на Mercury, доставката и възможностите за управление на информационни технологии (ИТ) с разширеното портфолио на HP за управленски решения, за да се създаде нова организация на софтуера на HP, която да бъде водеща в оптимизацията на бизнес технологията (BTO).
“Софтуерът е важна движеща сила в разрастването на HP и за нас е удоволствие, че с продуктите на Mercury хората и клиентите ни се обединяват в една нова софтуерна организация на HP,” заяви Марк Хърд, председател и главен изпълнителен директор на HP.
BTO е категория софтуер и услуги, която помага на главните системни оператори да подобряват стойностите и да оптимизират резултатите от инвестициите в ИТ сектора. Клиентите в цял свят възприемат BTO предложенията на НР да автоматизират ИТ функциите в цялата си стратегия, приложения и операции.
“HP Софтуер – комбинацията на HP и Mercury – е 100 % фокусирана върху ползата за клиентите ни. Ние сме на път да обслужваме CIO като наш доверен партньор, като преди всичко имаме за цел техния успех,” отбеляза Томас Е. Хоган, вицепрезидент Софтуер, HP. “Ние сме преобразили начина, по който се правеше бизнес през последните 25 години. Сега вече е време да помогнем на ИТ да се преобразят сами.”
Като обхваща цялостен пакет от софтуер за управление на ИТ, новото софтуерно портфолио на НР ще помогне на клиентите в следното:
        Да подредят ресурсите с приоритетните нужди на бизнеса за постигането на максимален резултат;
        Да се подсигурят, че приложенията от критична важност не се отклоняват от нужните нива за експлоатация и качество;
        Да получават безопасно и успешно разгръщане на бизнес услугите, основани и свързани с архитектурата на системата;
        Да автоматизират услугите с цел подобрена ефикасност, нива на услуги и нововъведения;
        По-добре да управляват и насочват ИТ активите;
        Свързване на приложения и услуги, базирани върху прилежаща инфраструктура, която да осигурява цялостен поглед върху зависимостите и влиянието на промяната; и
        Да улесняват снижаването на риска, посредством водещи решения за промяна и управление на достъпа.
“ИТ днес са изцяло ориентирани към бизнеса. Мисията на CIO е фокусирана върху динамични стойности и конкурентноспособно преимущество. На операционно ниво става въпрос за управление на ИТ със същите средства и усилия с каквито управлявате бизнеса си – ето къде е фокусиран софтуерът на НР. Вярваме, че предоставяме решения на предизвикателствата, които нашите конкуренти тепърва трябва да предвидят и обмислят,” добави Хоган.
“Сливането между компаниите HP и Mercury обединява водещите фирми в областта на ИТ операциите и приложенията и осигурява Young & Rubicam Brands с един истински стратегически партньор, който да ни помага да се справим с най-големите ИТ предизвикателства, включително и конструктивни мерки за решаване на проблеми, смяна на управлението и постигане на значителни бизнес резултати,” заяви Лорънс Бакстър, главен директор Информационни системи, Young & Rubicam Brands.
След приключването на сливането между двете компании, всички останали дялове на Mercury, освен тези на акционерите, които запазват изключителни права по смисъла на Закона Делауеър, се преобразуват в правото да бъдат осребрявани в брой по $52.00 на акция. В резултат на сливането Mercury става изцяло собственост на HP като дъщерна фирма.

Коментар