Globul събра над 2 тона електронни отпадъци

Мобилният оператор Globul и неговият търговски партньор Germanos събраха и предадоха за рециклиране 2 182 кг излезли от употреба телефони, батерии и аксесоари.

Количеството електронни отпадъци е събрано през първата година от старта на програмата за устойчиво развитие Globul Green, уточниха от оператора.

Електронните отпадъци са събрани в магазините и офис сградите на Globul и Germanos от клиенти и служители на двете компании.

През последните дванадесет месеца Globul осъществи поредица от мерки и инициативи, насочени към опазване на околната среда и намаляване на екологичния отпечатък на компанията. Операторът планира първоначална инвестиция от 400 000 лв. за осъществяване на програмата Globul Green.

Само за второто тримесечие на 2009 г. Globul е намалил употребата на копирна хартия в офисите си с 18% спрямо същия период на миналата година и е увеличил с 40% общото количество хартия, събрано и изпратено за рециклиране.

В търговската мрежа на Globul и Germanos вече се използват единствено торбички от дегрален – биоразградим материал, който се разлага в природата за 24 месеца или много по-бързо от обикновените PVC торбички.

Globul дарява безвъзмездно работещото ИТ оборудване, което вече не отговаря на нуждите на компанията, на училища и университети.

Коментар