AMD с важни анонси на предстоящия MWC 2023 в Барселона

Системите на чип AMD Zynq ще разширят внедряването на 4G/5G по целия свят
(снимка: AMD)

AMD разширява поддръжката на своята 5G партньорска екосистема, съобщи компанията в навечерието на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2023), който ще се проведе от 27 февруари до 2 март в каталунската столица.

Партньорската екосистема на AMD за безжични телекомуникации се е увеличила повече от два пъти през изминалата година, подкрепена от продуктовите линии на AMD и Xilinx, както и със създаването на нова лаборатория за тестване Telco Solutions в сътрудничество с VIAVI.

Лабораторията е от жизненоважно значение за операторите и доставчиците на телекомуникационни решения за тестване, валидиране и мащабиране на изчислителните ресурси. Тя поддържа валидиране на решения от край до край, както хардуер, така и софтуер, използвайки новите AMD процесори, адаптивни SoC, SmartNIC, FPGA и DPU.

Базирана в Санта Клара, Калифорния, тестовата лаборатория Telco Solutions ще приеме първите си партньори в 5G екосистемата в началото на второто тримесечие на 2023 г.

Друг акцент в представянето на AMD в Барселона ще бъдат системите на чип 4G/5G AMD Zynq UltraScale+ RFSoC и MPSoC, които дават възможност за нови интегрирани проекти на отдалечени безжични устройства.

AMD разширява RFSoC портфолиото с две допълнения: Zynq UltraScale+ ZU63DR и ZU64DR. Тези нови продукти ще разширят внедряването на 4G/5G системи на пазарите по целия свят, където се изискват модели с по-ниска цена, мощност и ефективност.

Новост е и разширеното сътрудничество на AMD с Nokia на базата на сървъри с 4-то поколение EPYC процесори за Nokia Cloud RAN решения, които ще помогнат на доставчиците на комуникационни услуги да постигнат най-строгите си цели за енергийна ефективност.

На MWC 2023 компанията ще покаже нови системи с AMD EPYC процесори от 4-то поколение, заедно със своите технологични партньори, сред които Amdocs, Groundhog, Juniper и Nokia.

Коментар