Windows 11 се сдоби с няколко нови функции

Значима актуализация на Windows 11 вече е достъпна за потребителите
(снимка: Microsoft)

Microsoft обяви няколко нови, полезни функции на операционната система Windows 11. Актуализацията отговаря изцяло на настъпващата ера на изкуствения интелект и подобрява начина, по който хората работят на своите компютри.

Най-интересна е новата, базирана на изкуствен интелект търсачка Bing. Скоро стотици милиони потребители на Windows 11 ще получат достъп до AI технологията за търсене, чат, отговаряне на въпроси и генериране на съдържание директно от лентата със задачи (taskbar) на Windows.

В случай, че потребителите имат предварителен достъп до търсачката Bing, всичко, което трябва да направят, е да инсталират днешната актуализация на Windows 11, за да получат достъп до новото поле за търсене. За да се възползват от новата визуализация на търсачката Bing, потребителите трябва да се регистрират в списъка от чакащи.

Търсачката Bing се променя в крак настъпващата ера на изкуствения интелект
(снимка: Microsoft)

Друга нова функция на Windows 11 е директното свързване на iPhone с компютъра чрез Phone Link за iOS. Освен това потребителите ще забележат подобрения при докосване, джаджи на цял екран, както и бърз достъп до общодостъпното приложение за Windows 365.

Актуализираната Windows 11 включва и нови функции за изкуствен интелект в Start менюто, както и текущи актуализации, които правят операционната система по-достъпна и устойчива.

Microsoft е добавила и нови функции за достъпност, включително поддръжка на брайлов дисплей и подобрено гласово управление на ключови приложения. Нови енергийни препоръки пък помагат на потребителите да контролират отпечатъка си върху околната среда.

Коментар