От MWC: Трябва да спрем злоупотребите с изкуствен интелект

Бизнесите, пренебрегващи AI, рискуват да отпаднат от пазара, както стана с много фирми в началото на 2000 г. (снимка: CC0 Public Domain)

Използването на аватари ще стане преобладаващо в бизнеса, но е необходимо обучение за работата с AI, за да се избегнат злоупотребите с технологията. Това предупреди Лорън Кунце, главен изпълнителен директор на Iconiq – фирма-разработчик на разговорни AI.

В своята встъпителна реч на третия ден от Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2023) Кунце заяви, че има належаща нужда от етична стандартизация на AI за защита на потребителите.

„Има ясно изразено потребителско търсене за прилагане на AI за всякакви неща“, каза Кунце, добавяйки, че „бизнесите, пренебрегващи технологията, рискуват да пропуснат момента, както стана с тези, които отхвърлиха мобилните устройства в началото на 2000 г.“

Главният изпълнителен директор на Iconiq посочи значението на технологията и защо тя предизвика повсеместно внедряване: „AI, базиран на езиково моделиране, като например чатботове, може да накара хората да се чувстват емоционално удовлетворени“.

Но същевременно Кунце подчерта потенциала на AI да осигури нови траектории за онлайн заплахи и тормоз в чатботове. Човешкото участие може да помогне за смекчаване на тези рискове, обясни тя.

Кунце твърди, че етичните стандарти за изкуствен интелект са необходими сега, за да помогнат за защита на потребителите и на свой ред да предотвратят всяко въздействие върху бизнеса, произтичащо от липсата на подходящо управление.

Коментари по темата: „От MWC: Трябва да спрем злоупотребите с изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Теб ли да слушаМЕ(че няма никой)

    Или

    Google с код червено за gpt

    На най бързо растящата услуга(100мил за 3 мес)
    казваш нищо ???????

  2. Anonymous

    Виж под снимката!

    Бизнесите, пренебрегващи AI, рискуват да отпаднат от пазара

  3. Истина

    Най-голямата злоупотреба е че има AI – щото няма.

  4. Anonymous

    ion.gov
    ro

    Мамалигите го(ai) вкарват в правителството

  5. Anonymous

    Ми спрвте ме де ,
    да видим как ?

    ~~S.k.y.net~~

Коментар