Състезание „Дни на Роботиката” насърчава иновациите

Студенти, ученици и хора с интереси в технологиите могат да участват в състезанието „Дни на Роботиката” в края на април (снимка: Robo Days’23)

Дни на  Роботиката”, традиционната инициатива на клуба по Роботика към Технически университет – София, ще се проведе тази година на 28-ми и 29-ти април. Събитието цели да насърчи и мотивира развитието на роботиката и иновациите в областта на технологиите, съобщиха организаторите.

Инициативата включва лекции, работилници и състезания, които са ориентирани към студенти, ученици и хора с интереси в техническите сфери. В тазгодишната надпревара ще се приемат проекти в следните категории:

  • Следене на линия
  • 3D лабиринт
  • Мини сумо
  • LEGO Следене на линия
  • LEGO 3D лабиринт
  • Хардуерни и софтуерни проекти

Състезанието Дни на Роботиката ’23 към ТУ-София е отворено както за самостоятелни участници, така и за училищни екипи и/или училищни стартиращи компании. Участниците могат да бъдат от 11- до 33-годишна възраст. За всички ментори/учители, записани в надпреварата, е предвидено специално обучение, което ще се проведе по време на състезателните дни.

Участниците, които се класират на първите три места в отделните състезателни категории, ще имат предимство при кандидатстване в специалност „АИУТ” – „Автоматика информационна и управляваща и техника” на факултет Автоматика при ТУ-София, като техният избор ще бъде преференциален спрямо останалите кандидат-студенти в кампанията за 2023 г.

Всеки проект трябва да се регистрира тук до 17 април 2023 г., което е задължително изискване за участие. Ранното записване на участници/ментори – до 20 март – дава възможност и за участие в томбола с технологични награди.

Освен технологични награди организаторите са  подготвили още една изненада, която пак е обвързана с ранната регистрация – допълнителна привилегия за хората, регистрирани до 20-ти март. Те ще могат да участват в предварителна онлайн среща с организаторите, на която ще получат ценни съвети, ресурси и по-голяма детайлност за всяка от състезателните категории.

Актуална информация за „Дни на  Роботиката” се публикувана на Facebook страницата на събитието.

Коментар