AI увеличи аудиторията на Bing до 100 милиона души дневно

Само за един месец търсачката Bing рязко покачи броя на активните си потребители
(снимка: Microsoft)

Microsoft обобщи първите резултати от представянето на обновените си продукти – браузъра Edge и търсачката Bing, които получиха поддръжка на функции с изкуствен интелект преди месец. Едно от най-забележителните постижения през този период е увеличаването на броя на ежедневните активни потребители на Bing до 100 милиона души.

Въпреки значителния ръст в аудиторията, делът на Bing на световния пазар все още е малък. Microsoft възнамерява да коригира това в бъдеще. Отчетът, публикуван в блога на компанията, сочи, че около една трета от общия брой потребители на Bing са нови. Това доказва необходимостта от преосмисляне на онлайн търсенето и потвърждава, че Microsoft се движи в правилната посока, предлагайки на хората решение, което съчетава търсачка с допълнителни функции, базирани на AI.

Освен нарастване на броя на новите потребители на Bing се наблюдава и повишаване на нивото им на ангажираност. Това, според Microsoft, се дължи на увеличаването на броя на хората, които ежедневно използват Bing и търсят повече информация чрез нея.

Очаква се, че по-нататъшното развитие на AI функциите, които вече са интегрирани в търсачката Bing и браузъра Edge, както и добавянето на нови инструменти ще поддържат  темпото на нарастване на потребителската база. Това ще бъде улеснено и от значителното повишаване на качеството на обработка на заявките за търсене, което се постига с използването на AI модела Prometheus.

В допълнение, Microsoft отбелязва нарастващата популярност на търсачката Bing на мобилни устройства. Този прогрес е улеснен от новото приложение Bing Mobile.

Функциите за отговори и чат с активиран глас вече са много по-лесни за използване на устройства с малки екрани. Благодарение на това, броят на ежедневно активните потребители на търсачката на мобилни устройства се е увеличил шест пъти в сравнение с периода преди пускане на новото приложение.

Коментари по темата: „AI увеличи аудиторията на Bing до 100 милиона души дневно”

добавете коментар...

  1. с чужди разработки

    Винаги е лесно нещо на готово да се открадне и ползува Edge това си е Google Chrome web browser, Skype взеха на готово, ChatGTP също на готово … вече няма нищо да остане което компанията Microsoft да е разработила.

Коментар