Българска разработка дебютира в Ню Йорк

Иновативен инструмент за мобилен социален нетуъркинг, разработен от българската фирма Бианор, беше представен за първи път на международното ИТ изложение Интероп Ню Йорк.

Мобилното решение Socialibrium помага на хората в движение да управляват по-ефективно своите взаимоотношения. Софтуерът обобщава автоматично всички ежедневно използвани комуникационни канали върху екрана на мобилния телефон и дава информация за това кой контакт най-много се нуждае от внимание.

Екипът на Бианор е разработил цялостната архитектура на продукта по идея за мобилна система за социален нетуъркинг на Рей Берназ, основател и изпълнителен директор на Socialibrium LLC.

„Спрях се на Бианор сред дузина други фирми в САЩ и Европа. Те представиха впечатляващо портфолио от успешни проекти за големи корпорации и телекомуникационни компании, както и сериозна техническа експертиза”, споделя Берназ.

Платформата MobiSDP, използвана от Бианор, предоставя инфраструктурата за постигане на безпроблемна интеграция на мобилни устройства и сървър-базирани приложения, като често съкращава наполовина времето за разработка, в сравнение с конвенционалните методи, поясни Стефан Лилов, директор „Бизнес развитие” в Бианор.

"Благодарение на гъвкавата и модулна архитектура на  MobiSDPtm,  ние сме в състояние да разработим приложението както за iPhone, така и за Blackberry, а впоследствие бързо да внедрим допълнителни продукти или функционалност”, добави Лилов.

Засега приложението работи за iPhone и Blackberry. Очаква се то да бъде развито и за други операционни системи, както и да бъде разработена уеб-базирана версия. Бъдещите версии ще интегрират и информация от стационарни телефони.

Коментар