Външен диск на Transcend вдига скоростта с 30%

Производителят на сторидж устройства Transcend обяви ново попълнение в линията външни дискове StoreJet.

Компактният 3,5-инчов модел StoreJet 35T С идва с функции като TurboHDD USB режим на трансфер и One Touch бутон за автоматичен бекъп.

С размерите на книга и в черен елегантен корпус, StoreJet 35T предлага до 1,5TB пространство за документи, снимки, музика и видео с висока резолюция. Дизайнът позволява дискът да се поставя и изправен, за да пести място на бюрото.

Вградената технология TurboHDD USB вдига скоростта на запис от 33 MB/s до средно 42 MB/s, което е повишение от почти 30%. Когато дискът се превключи от стандартен на TurboHDD USB режим, пръстеновидният LED индикатор сменя цвета си от зелен на ярко син.

Освен това, StoreJet 35T се предлага в комплект със софтуера StoreJet Elite с усъвършенствано 256-битово AES криптиране на файлове и папки, с опции за компресия, с цел максимално използване на сторидж пространството, и същевременно защита на данните.

Добавена е и екологична характеристика: StoreJet 35T автоматично влиза в режим „сън” след 10 минути бездействие, с което икономията на енергия достига 67%, по информация от производителя.

Моделът StoreJet 35T прави архивирането лесно като играчка, казват от компанията. One Touch системата за бекъп позволява бързо синхронизиране на данните с ноутбука или настолния РС. Софтуерът StoreJet Elite също предлага интелигентни настройки на графика за архивиране, помощни средства и усъвършенствана защита.

StoreJet 35T идва с капацитети 1TB и 1,5TB и е сертифициран за Windows 7. Продуктът е достъпен на пазара у нас чрез дистрибутора Диджи Електроникс.

Коментар