Nokia пусна ултраевтин смартфон – C12 Pro струва само $85

Основната камера, разположена на гърба на C12 Pro, има резолюция 8MP
(снимка: Nokia)

На пазара излиза смартфон Nokia на безпрецедентно ниска цена от 85 долара. Освен че е ултраевтин, моделът Nokia C12 Pro предлага и едно позабравено удобство – сменяема батерия, което предполага дълъг експлоатационен живот на устройството.

Като се има предвид цената, не трябва да очаквате много от този смартфон. Nokia C12 Pro разполага с 2 GB RAM в базовата версия, но се предлага и по-скъп вариант с 3GB. Постоянната памет е 64 GB, от които 2 GB могат да се заделят за виртуална RAM.

Nokia C12 Pro има сравнително голяма батерия по съвременните стандарти – 4000 mAh, разположена под подвижен заден капак. За да заредите C12 Pro, трябва да имате microUSB кабел в момент, когато повечето устройства вече използват USB-C. След това трябва да имате търпение, защото в смартфона няма бързо зареждане – максимум 10 вата.

C12 Pro предлага нелош екран с диагонал 6,3 инча и резолюция 1600×720 пиксела
(снимка: Nokia)

Смартфонът е лишен от пълнофункционална операционна система Android, тъй като Google не позволява инсталирането ѝ на устройства с по-малко от 3GB RAM. Ще трябва да използвате опростената версия Android 12 Go Edition, която в този случай ще получава актуализации и корекции за сигурност в продължение на две години.

Новият бюджетен смартфон Nokia стъпва на скромен процесор Unisoc SC9863A1. Този чип дебютира преди повече от 4 години – през ноември 2018 г. – и е произведен по древния 28-нм процес. Вътре в Unisoc SC9863A1 има осем ядра – по четири Cortex-A55 на 1,6 и 1,2 GHz, които общо постигат около 100 хиляди точки в бенчмарка AnTuTu.

Nokia C12 Pro има слот за microSD карта, поддръжка на dual SIM и 4G/LTE мрежи, както и две камери – 8MP на гърба и 5MP в прореза на капката на екрана, който е с диагонал 6,3 инча и резолюция 1600×720 пиксела или HD+, базирана на IPS матрица.

C12 Pro се предлага в синьо-сиви, тъмносиви и светлозелени нюанси
(снимка: Nokia)

Скенер за пръстови отпечатъци и NFC модул не присъстват в смартфона, но всичко това се обяснява с изключително ниската му цена. Nokia C12 Pro се предлага в синьо-сиви, тъмносиви и светлозелени нюанси на пластмасовия корпус. Индия е първата страна, в която излиза C12 Pro.

Коментари по темата: „Nokia пусна ултраевтин смартфон – C12 Pro струва само $85”

добавете коментар...

  1. Nokia #1

    Опростена система … Алоуууу я прочетете малко какво е Андтоид Уан гоу.

  2. Топо

    С изключение на правописните грешки абсолютно точно сте му го написали на anonymous!

  3. Дилян

    Браво,не е лош апарата . 🙂

  4. Мангала

    Кон го интересува, твоите лични данни, папагал,чул нещо и само това знае. Много ми е интересно, какво ще ти видят на теб? Какво ще ти вземат? Какво ги и тересува ганьо от Монтана ко прай и какво планува?

  5. Стефчо

    Стареят бързо замо за технологичните маниаци, който идат най- бързата и лъскава машина на пазара. Иначе спокойно можеш да си караш и 5 години със един смартфон ако не злиташ по модата.

  6. Стефан

    Стареят бързо замо за технологичните маниаци, който идат най- бързата и лъскава машина на пазара. Иначе спокойно можеш да си караш и 5 години със един смартфон ако не злиташ по модата.

  7. Anonymous

    Не е достатъчно евтин нито екологичен телефон. Най добре е да не се ползва никакъв смартфон. Трябва да станат отживелица. Не е нормално всяка година да стареят толкова бързо.

  8. Anonymous

    Много евтин… С какво ли плащаш? Най-вероятно с личните си данни.

Коментар