Microsoft сменя графика за незадължителните ъпдейти на Windows

Потребителите на Windows ще получават предложения за незадължителни актуализации всяка четвърта седмица от месеца (снимка: Microsoft)

Всяка четвърта седмица от месеца Microsoft ще пуска незадължителни кумулативни актуализации за операционната система Windows, започвайки от април 2023 г., съобщиха от софтуерната компания.

Обикновено тези актуализации са предназначени за тестване на корекции, които не са свързани със сигурността и след това биват разпространявани като част от програмата Patch Tuesday – регулярните месечни актуализации на Windows.

„От април 2023 г. планираме да пускаме незадължителни предварителни версии на актуализации, които не са свързани със сигурността, през четвъртата седмица на месеца. Заключихме, че това е най-добрият момент за публикуване и използване на тези актуализации”, казват от Microsoft.

„Ще минат две седмици след последната месечна актуализация на защитата и ще останат около две седмици преди тези функции да станат част от следващата задължителна кумулативна актуализация”, поясняват от компанията относно графика на незадължителните ъпдейти.

В корпоративните среди незадължителните кумулативни актуализации се използват като ранно предупреждение за потенциални проблеми, които могат да възникнат при внедряване на ъпдейтите от програмата Patch Tuesday. Те също така намаляват времето, необходимо за тестване на стабилността на пуснатите актуализации за Windows.

Новият график за пускане на незадължителни предварителни актуализации ще замени изданията C и D, които преди излизаха през третата и четвъртата седмица на месеца.

Коментар