Assassin’s Creed II получи изумително позитивен прием от геймърите

Ubisoft съобщава рекордните резултати, постигнати през първата седмица от продажбите на своята видео игра Assassin’s Creed™ II, които, по предварителни вътрешни изчисления, достигат до 1.6 милиона копия, продадени по целия свят. Това представлява 32% растеж през първата седмица от продажбите на Assassin’s Creed. Излязла за пръв път на пазара през ноември 2007, Assassin’s Creed запазва мястото си на най-бързо продаващата се нова видео игра интелектуална собственост в САЩ.

Assassin’s Creed II получи изключително позитивен прием от геймърите по целия свят и от пресата в областта на видео игрите, със среден потребителски рейтинг 94% в Gamespot.com и близо 91% среден резултат на критиката в GameRankings.com.

Assassin’s Creed II превъплъщава геймърите в образа на Ezio, привилeгирован млад благородник в Ренесансова Италия, който е предаден от вражески управляващи семейства в Италия.  Последвалото приключение на Ezio в търсенето на отмъщение, потапя геймърите в пленителна и епична история, която предлага по-голямо разнообразие от мисии, изненадващи и увлекателни нови гейм плей елементи, разнообразни оръжия, невероятна дълбочина, дълготраен призив, както и дълбока прогресия на характерите, които, взети заедно, ще привлекат вниманието на феновете на първоначалния Assassin’s Creed, както и това на нови геймъри.
 

Коментар