Digitall обяви нов мениджър за България

Йордан Гинев, съосновател на Bulpros, е новият управляващ директор на групата Digitall за България (снимка: Digitall)

Технологичната компания Digitall, която има български корени, обяви промени в мениджърския си екип. Давид Лаукс, съосновател и член на Надзорния съвет, поема ролята на изпълнителен директор на групата, считано от 1 април 2023 г. Йордан Гинев става управляващ директор за България и ще съвместява новата си роля с досегашната си позиция на главен оперативен директор на групата.

С този преход Digitall започва нов етап от растежа си, който има за цел да ускори по-нататъшното ѝ стратегическо развитие на ключовите пазари в Западна Европа, Централна и Източна Европа и Северна Америка, съобщиха от компанията.

Давид Лаукс е успешен предприемач с над 25-годишен опит в областта на бизнес консултирането и технологиите. Той е един от съоснователите на Digitall, която бе създадена през 2021 г. след сливането на българската технологична компания Bulpros и управляваната от него германска компания ec4u. Оттогава Лаукс има активна роля в управлението на компанията, като е част и от Надзорния ѝ съвет.

До 2021 г. Давид Лаукс заема позицията изпълнителен директор на ec4u – една от двете предшестващи компании на Digitall, в чието основаване през 2000 г. участва. Преди това е заемал различни ръководни позиции в компании като Siebel Systems Inc. и nova data AG/entory AG.

Давид Лаукс, новият CEO на Digitall, е успешен предприемач с над 25-годишен опит
(снимка: Digitall)

„Заемайки тази позиция, мои основни приоритети ще бъдат разрастването на бизнеса, засилването на позициите на компанията на ключовите ни пазари, както и повишаване на оперативната ефективност на компанията”, коментира Давид Лаукс.

Йордан Гинев, който стана управляващ директор на групата за България от 1 април, е сред съоснователите на Bulpros, една от двете фирми предшественици на Digitall. Той ще отговаря за дейността на компанията у нас и същевременно ще остане главен оперативен директор на Digitall.

„Както досега, наша основна цел ще бъде предлагането на висококачествени услуги на клиентите ни и надграждане на успешните ни партньорства с едни от най-големите технологични компании в световен мащаб. Във фирмата работят над 1500 служители в 13 държави и наши основни приоритети са въвеждането на различни програми, целящи повишаване на тяхната ангажираност, осигуряване на добра работна среда и условия за развитие на таланта им”, заяви Йордан Гинев.

Коментар