Появи се Viber ChatGPT на български и английски език

Чатботовете са най-популярният интерфейс за общуване между обслужващите системи с изкуствен интелект и крайните потребители (снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерната компания MaxSoft създаде чатбот Viber ChatGPT на български и английски език. Приложението е замислено като инструмент за проучване на големите езикови модели и изкуствения интелект, поясниха от разработчика.

„Основната цел на Viber ChatGPT е да се изследва и оптимизира възможността за комуникация с помощта на машинно генериран език”, поясни Петър Маринов, CTO на MaxSoft.

С този актуален AI софтуер компанията иска да разбере как големите езикови модели могат да се приложат в реални сценарии на комуникация. Това може да доведе до подобряване на съществуващи чатботове и други системи за автоматична обработка на естествен език.

ChatGPT е една от най-големите и най-мощните архитектури за езикови модели, която е на разположение в момента. Той е обучен с голям обем данни, които включват различни типове текстове – като новини, блогове, форуми и други източници. Това му позволява да генерира отговори, които са естествени и подобни на тези, които биха били написани от човек.

MaxSoft ChatGPT е интегриран във Viber и достъпен за милиони потребители по света
(екранна снимка: MaxSoft ChatGPT във Viber)

MaxSoft ChatGPT е интегриран във Viber, което го прави достъпен за милиони потребители по света. Те могат да се свържат с чатбота, за да получат отговори на различни въпроси от сферите на здравеопазването, финансите, забавлението и много други.

Създаден от R&D екипа на компанията, чатботът е стъпка в развитието на технологиите за автоматична обработка на естествен език, като позволява изследване и оптимизация на големите езикови модели и изкуствения интелект.

Със своята способност да генерира естествени отговори на въпроси, MaxSoft ChatGPT (отваря се във Viber) има потенциал да промени начина, по който хората комуникират с машините, заявиха от разработчика.

Коментари по темата: „Появи се Viber ChatGPT на български и английски език”

добавете коментар...

  1. Велин Янев

    Чатботът упорито твърди че Седемте езера се намират в Пирин планина. По точно според него те са в циркус Малка Дола, а най-близката хижа до тях е Малка Дола (на 1800 метра височина). Също така според него в Пирин може да се види скално образувание Брадатия мъж, което пък се намира по склоновете на връх Ботев… Поисках да ми даде отпратка за потвърждение на думите му за Седемте езера – получих три връзки, нито една от които не работеше.

    Трудно ми е да си представя, с какво може да ми бъде полезен чатбот, който допуска значителни географски грешки, не дава работещи връзки и има халюцинации.

  2. Али Баба

    Личи ,че е Български!
    Тъп БОТ питах го за Цената на бензина в Бг , отговори 1.35лв. а тя е 2.57…
    Пиатх го за секс пита ме мъж или жена съм , като отговорих Мъж ме пита за Имената ми …

  3. Ямач

    На стани богат отговори грешно

  4. Снане

    На стани богат отговори грешно

  5. Йордан

    При правилно зададени въпроси отговаря доста добре на различни теми. Наистина е впечатляващо колко напредва този изкуствен интелект.

  6. 4

    Тествах го. Не знам какво ще изследват но поне една стъпка контекст назад да бяха сложили.

  7. 3

    Тествах го. Не знам какво ще изследват но поне една стъпка контекст назад да бяха сложили.

  8. Кабела

    На сайта на Open AI GPT3 освен, че може да разбира и отговаря на български, може да чете и отговаря на шльокавица…

  9. Иван

    Зле е
    като му кажеш да е на български език и като искам да ми напише код пише кода на български …

    Пише че е GPT 4, обаче като му дам “Explain the plot of Cinderella in a sentence where each word has to begin with the next letter in the alphabet from A to Z, without repeating any letters.”
    и не се справя с това.

    пиша му english уж да превключи на английски език и ми отговаря:
    “Добре дошли в English! В този клас ще се запознаете с граматиката, лексиката и произношението на английския език. Ще се упражняваме в четене, писане, говорене и слушане на английски език. Също така ще имате възможност да споделите своята култура и опит с другите ученици в класа.”

    Зле е дори май и на GPT 3.5 не се равнява

  10. Кобра

    Пробвах го, не става за чеп за зеле. И е много бавен освен всичко друго.

  11. 2

    Защото сега ИИ ще следи всички разговори и ще докладва.

  12. 1

    Що не са добре?

  13. Друг

    Вие не сте добре!

Коментар