InfoSec SEE 2023 – с богата програма, много изненади и ключови международни експерти

Конференцията за киберсигурност InfoSec SEE ще се проведе за 15-и пореден път в България
(снимка: COMPUTER 2000 Bulgaria)

Най-голямата и емблематична конференция за киберсигурност на Балканите, InfoSec SEE продължава да държи лидерски позиции в сектора, като и през настоящата 2023 година InfoSec SEE ще се проведе за 15-и пореден път в България. Организаторите от COMPUTER 2000 Bulgaria са подготвили изключително съдържателна и разнообразна двудневна програма. Като лектори ще вземат участие висококвалифицирани международно-признати експерти в областта на киберсигурността в глобален мащаб. По традиция се очакват и стотици участници от различни държави. Тази година мястото на провеждане ще бъде Казанлък, долината на розите в новия хотел „Kings’ Valley Medical and Spa Hotel”, а датите на провеждане на конференцията са от 16 до 18 май.

Основната тема на тазгодишното издание на форума е „New Horizons In Cybersecurity”. Регистрациите за безплатния форум вече текат, като за поредна година конференцията се радва на огромен интерес и първите ентусиасти вече са запазили своите места. Част от най-интригуващите лектори тепърва предстои да бъде обявена пред широката публика. Конференцията InfoSec 2023 SEE  по традиция се провежда с подкрепата на Министерството на електронното управление. Тя  ще бъде открита от г-жа Хана Каменетски, търговско аташе при посолството на САЩ в Република България.

След значителния успех на формата през изминалите четиринадесет години, за предстоящото издание на форума организаторите от COMPUTER 2000 Bulgaria отново обещават на всички участници и гости безупречна организация, разнообразна програма, пъстра палитра от лектори, много забавления, интерактивни презентации и изненади.

Домакините от COMPUTER 2000 Bulgaria са подготвили много интересни акценти в програмата, сред които емблематичния за формата „Hot Cybersecurity Chair”. На „горещия” стол ще седнат топ световни експерти, а гостите в залата ще имат възможност да зададат въпросите си на живо.

По традиция InfoSec SEE е мястото, където се събират най-изявените и ярки имена от индустрията, а също така и лидерите в бранша, както от България, така и от водещи глобални компании, предоставящи услуги по киберсигурност и информационни технологии, сред които Mandiant – сега част от Google Cloud, Trellix, OpenText Cybersecurity, N-able, Netwrix, Radware, Fortra, BeyondTrust, Bitdefender и други.

Практическите примери са много ценни за аудиторията и са едни от най-високо оценяваните елементи от конференцията според анкетите, провеждани ежегодно от организаторите на формата. Част от презентациите ще бъдат фокусирани върху разкриване на най-добрите практики в предоставянето на услуги в сферата на киберсигурността от водещите български ИТ компании: Digitall, CNSys, Nebosystems, Mnemonica, Kontrax, Lirex, CyberOne, SoCyber.

Организаторите от COMPUTER 2000 Bulgaria продължават традицията на форума, като и тази година InfoSec SEE 2023 ще се проведе в хибриден формат: присъствено и с онлайн стрийминг. Хибридният формат дава възможност на гостите да участват в конференцията по максимално удобен за тях начин.

По традиция, на InfoSec SEE се очакват стотици участници от България и чужбина
(снимка: COMPUTER 2000 Bulgaria)

Експертите, които пристигат в България специално за участие в InfoSec SEE 2023, са от над десет държави. Тук можем да разкрием и една малка част от тях:

  • Мо Кашман, технически директор за EMEA в Trellix;
  • Дирк Шрадер, вицепрезидент по изследванията на сигурността и Евгения Изотова, регионален търговски мениджър в Netwrix;
  • Пиерпаоло Али, вицепрезидент за Южна Европа, ЦИЕ и Израел и Тамер ел Рафаи, главен инженер по киберсигурност за развиващите се пазари в Open Text Cybersecurity;
  • Бени Хаик, главен мениджър за Източна Европа и  Хаим Халперин, регионален мениджър продажби в Radware;
  • Лучан Барнеа, регионален търговски директор за Източна Европа и Юлиян Харс, консултант и инженер продажби в Mandiant;
  • Максим Акимов, мениджър Дистрибуция и продажби за ЦИЕ в N-able;
  • Роберт Желазо, регионален директор за Източна Европа и Марчин Капшак, старши инженер продажби за Централна и Източна Европа в Cybereason;
  • Александра Албу, регионален търговски директор за Централна и Източна Европа в Bitdefender.

Всички гости на InfoSec SEE 2023 ще имат възможност не само да черпят информация директно от извора, като разговарят с конкретен лектор или експерти от участниците в паузите на конференцията или по време на гала вечерята, а и да се включат по свой избор в богатата на съдържание програма, включително в практическите уъркшопове и интерактивни дискусии. Както и при предходните издания на InfoSec SEE, редом с полезността от дискутиране и представяне на най-актуалните теми от индустрията, за гостите са подготвени разнообразни практически упражнения, уъркшопове, демонстрации на живо и увлекателни дискусии. Гостите на форума могат да очакват много забавления, а също и ценни възможности за нетуъркинг и създаване на ключови контакти.

„Винаги търсим обратна връзка от нашите гости, партньори и участници в InfoSec SEE и подобряваме формата. С целия екип на COMPUTER 2000 Bulgaria влагаме много усилия, старание, мисъл и прецизност в организацията на конференцията всяка една година и резултатите са на лице. Тази година организираме 15-тото издание на InfoSec SEE, като същевременно отбелязваме и факта, че форумът не само се разраства с всяка изминала година, а и полезността му за участниците остава без аналог в региона. Изключително сме доволни от това, знаейки че сме практически полезни на всички страни. По традиция конференцията е отворена не само за вендори от нашето дистрибуторско портфолио, но и за вендори, които ние не представляваме на пазарите, на които оперира COMPUTER 2000 Bulgaria. InfoSec SEE е място, което обединява регионалната общност на експертите по киберсигурност и затова привлича световните лидери в кибериндустрията. Нашето желание и най-силен мотиватор за работата ни по формата продължава да бъде каузата ни – знанието за проблемите в сферата на киберсигурността и за средствата за тяхното решаване да стига до колкото се може повече хора и организации, и то безплатно”, споделя Анелия Костадинова, управител на COMPUTER 2000.

И тазгодишното издание на InfoSec SEE 2023 отново ще събере на едно място големите световни имена в киберзащитата, привличайки гости с най-разнообразен профил: от специалисти и експерти, до мениджъри, директори и собственици на бизнес. Презентациите и уъркшоповете в двата дни на форума ще дадат на всеки присъстващ възможността да се докосне до най-горещите теми от света на киберсигурността и да актуализира познанията си в тази изключително динамична материя.

вата последователни дни на провеждане на конференцията са от 16 до 18 май 2023 г., с опция за ранно пристигане и вечеря за „добре дошли” в деня преди откриването на 16-и май, дават изключителна гъвкавост и удобство на всички желаещи да участват.

Регистрациите за InfoSec SEE 2023 бяха официално обявени на 20 март, като до момента много от местата вече са запазени. По традиция регистрацията за събитието е напълно безплатна и за двата формата: онлайн и на място в Kings’ Valley Medica and Spa Hotel. Регистрациите за нощувките се правят директно по имейл чрез хотела. Като част от вечерната програма, гостите ще станат свидетели на връчването на годишните награди на COMPUTER 2000 Bulgaria за постижения в киберзащитата, в избрани категории.