“Информационно” поднови странния си търг

За втори път в рамките на по-малко от два месеца "Информационно обслужване" кани за участие в процедура за избор на изпълнител на проект "Реализация на Системата за контрол на вноса – аспекти сигурност и безопасност" на Агенция "Митници". Поканата е публикувана на 27 ноември, петък, един месец след като същият търг беше обявен за първи път на 29 октомври, пак петък.

Прави впечатление, че този път феноменалният срок за подаване на предложения, който в първия случай беше 3 дена, сега щедро е увеличен до 12 дена. Участниците в търга следва да подадат своите оферти не по-късно от 9 декември.

Налице са известни разлики и по отношение сумата на оборота, която се изисква, лицето за контакт. Така например този път се изисква кадидадът да има минимален оборот за последните 3 години в размер на 4 милиона лева. В предходното обявление лимитът беше 5 милиона лева за същия период от време. Отново е нужно за последните три години кандидатът да е рализирал поне един софтуерен проект в Агенция Митници. Този път не е заложено изискването кандидатът да има поне един реализиран проект със система за електронно подаване на документи DTI.

Гаранцията отново е 3000 лева. Цената на документацията също не е променена и отново е 300 лева.

Интересно обаче е условието за един реализиран проект със CCN Gateway, посочва анонимният “почитател” на скандалноизвестното дружество, който се подписва като "Жоро Маринофф". Това е същият автор, който в края на октомври изпрати писмо относно първия търг на “ИО” за същата система до финансовия министър Симеон Дянков на неговите мейл-адреси в Министерството на финансите и в ГЕРБ, а също така до министрите Русинов и Цветанов и до премиера Борисов. Според настоящото ръководство на “ИО”, "Жоро Маринофф" е бивш служител на дружеството, който безконтролно е разходвал средства по времето преди смяната на ръководството и е отстранен, а дирекцията му – закрита.

Дано да се намери поне още една фирма с 1 реализиран проект със CCN Gateway, защото иначе това прилича на надбягване с един кон”, допълва тайният бивш служител.

CCN Gateway е технология на Европейската служба за борба с измамите OLAF, предназначена за комуникация с данъчната администрация на ЕС посредством нейната митническа комуникационна система (Customs Communication Network – CCN). Този вид комуникационен шлюз осигурява достъп на потребителите от страните членки до пакета с приложения AFIS. Този пакет включва набор от приложения за обмен на митническа информация. CCN Gateway съхранява и поддържа потребителските имена за връзка с приложенията AFIS и данни за съответните права за достъп.

Коментар