„Сирма Груп Холдинг” навлиза на пазарите в Северна Европа

Българският холдинг Сирма Груп разширява бизнеса си с дружество в Стокхолм
(снимка: CC0 Public Domain)

Българската софтуерна компания „Сирма Груп Холдинг” създава ново дружество – Sirma AB, което е базирано в Стокхолм, Швеция. Търговският фокус на компанията ще бъде върху скандинавските пазари, както и регионите BENELUX и DACH.

Sirma AB ще предлага пълния пакет от продукти и услуги, които групата предоставя. Компанията ще се ръководи от местен мениджър и екип, които ще имат задачата да установят трайни партньорства с глобални и регионални клиенти.

В екипа, който ще развива международните операции, влизат Катя Забелинская –  директор „Нови пазари”, и Анна Шемякина – директор „Стратегическо снабдяване”, съобщи изпълнителният директор на „Сирма Солюшънс” – Момчил Зарев.

С повече от 20 години опит в обслужването на технологично интензивни клиенти и предприятия, Забелинская и Шемякина ще ръководят стратегическия растеж на компанията по отношение развитието на бизнеса и съответно снабдяването.

Катя Забелинская и Анна Шемякина ще ръководят стратегическия растеж на компанията
(снимка: Сирма Груп)

„С присъствие в Швеция, страна, която може да се похвали със значителен брой световно признати технологични еднорози и е пионерски регион за устойчив растеж, компанията ще бъде готова да разшири пазарното си присъствие и да създаде база за обмен на технологии и растеж на компетенциите”, коментира Катя Забелинская.

Коментар