Microsoft добавя нови AI функции за мобилните потребители

Мобилните потребители получават все повече функции с изкуствен интелект
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft обяви серия от актуализации на своите продукти, от които могат да се възползват мобилните потребители. Подобренията включват контекстуален чат в мобилния браузър Edge, джаджа Bing за iOS и Android, синхронизиране на Bing Chat между мобилно устройство и настолен компютър и др.

Така например, потребителите могат да започнат разговор в Bing Chat на своя компютър и след това да го продължат на мобилно устройство. Тази функция ще стане достъпна за всички потребители на iOS и Android през следващата седмица, съобщи The Verge.

Втората голяма промяна е контекстуалният чат в Microsoft Edge за iOS и Android, който е подобен на страничната лента на Bing в настолната версия на Edge и позволява на мобилната версия на браузъра да чете контекста на уебсайта. С докосване на иконата за чат на Bing в долната част на Edge, потребителят може да зададе въпроси на AI за уебсайт, да го помоли да обобщи статия или да отвори документ.

Edge Mobile получава също инструмент за избиране на част от текста, който чатботът може да обясни или обобщи. Microsoft обещава, че и двете нови функции на Edge ще станат скоро достъпни за мобилните потребители.

Microsoft въвежда и мобилна джаджа за потребители на iOS и Android, която може да бъде прикрепена към работния плот за бърз достъп до Bing Chat. Уиджетът включва икона на Bing за чат и икона на микрофон за гласова комуникация. Функцията ще бъде налична на устройства с iOS и Android тази седмица. В допълнение, Microsoft обяви подобрена езикова поддръжка за гласово въвеждане.

Наскоро компанията надгради своята мобилна клавиатура SwiftKey с възможности за Bing Chat и сега AI чатботът може да генерира пълни съобщения с предварително дефинирани опции за тон, формат и дължина. Тази функция е достъпна в страничната лента на Edge, а на мобилни устройства потребителят може незабавно да копира генерираното съобщение в месинджър или имейл. Клавиатурата SwiftKey вече има вграден AI преводач.

Skype също получава поддръжка за Bing Chat в групови чатове. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да тагне @Bing в разговора и чатботът ще отговори на заявките и ще продължи разговорите. И ако всички участници в групов чат включват AI асистента на Microsoft в комуникацията, изкуственият интелект може напълно да замени хората.

Коментар