SAP е първа в управление на бизнес процесите

Софтуерната компания SAP е лидер в решенията за управление на бизнес процеси, според ново проучване на Forrester Research. В публикувания през ноември доклад "The Forrester Wave: Business Performance Solutions, Q4 2009" SAP е класирана на първо място сред други 10 водещи доставчици в сектора.

Анализаторите използват 89 различни критерия за оценка на възможностите и ефективността на приложенията по отношение на процесите, свързани със стратегическо управление, бюджетиране, финансови консолидации, измерване на резултатите, планиране, анализи и др. По скалата от нула до пет портфолиото от решения на SAP получава 4,38 пункта, което е най-високият резултат в доклада.

"Като комбинира предимствата на портфолиото си за бизнес решения с тези на Business Objects, SAP разработи набор от първокласни продукти за всеки един възлов компонент от процесите, свързани с бизнес управление и планиране, като същевременно добави нов набор от аналитични възможности”, се посочва в проучването на Forrester.

Обединяването на традиционно разнородни дисциплини като GRC, EPM и Business Intelligence предоставя възможност на потребителите да добият яснота по отношение на оптимизацията на бизнес процесите и да използват приложенията по максимално ефективен начин, коментира от своя страна Стефани Бускеми, вицепрезидент на SAP.

Коментар