Microsoft удвои размера на заявката към AI бота Bing Chat

Изкуственият интелект Bing Chat става все по-усъвършенстван
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчиците от Microsoft продължават да усъвършенстват бота с изкуствен интелект Bing Chat. В поредна актуализация те увеличиха максималния размер на заявките до чатбота от 2000 на 4000 знака.

Новите правила за достъп до Bing Chat обяви в Twitter Михаил Парахин, ръководител на отдела  за реклама и уеб услуги на Microsoft: „Това е малка стъпка за Bing Chat…”, пише той по аналогия с историческата реплика на Нийл Армстронг при стъпването му на Луната: „Малка стъпка за човека, гигантски скок за човечеството”.

Публикацията е придружена от екранна снимка на диалоговия прозорец на Bing Chat, където вместо ограничението от 0/2000 знака е посочено 0/4000 под текстовото поле.

Мнозина критикуваха Microsoft за малкия лимит на заявките към чатбота, твърдейки, че това не е достатъчно за формулиране на сложни въпроси. В отговор Microsoft заяви, че въпрос с повече от 2 хиляди знака може да обърка изкуствения интелект.

Сега компанията е разработила подобрена версия на Bing Chat, която може да се справи с подобни сложни задачи. Очевидно Microsoft вярва, че чатботът, достъпен през браузъра Edge, може да отговаря и на по-дълги заявки.

Вече са достъпни и груповите заявки към чатбота. Тази седмица се очакват още иновации от Microsoft. Компанията е домакин на своята годишна конференция за разработчици Bild, която ще се проведе на 23 май.

Коментар