D-Link пусна 802.11n ADSL маршрутизатор с лого „Съвместим с Widows 7”

София, 1 декемви, 2009 – D-Link, доставчик на цялостни мрежови решения за корпоративния сектор, малкия и средния бизнес, както и за крайни потребители, обяви, че пуска в продажба един от първите на пазара високоскоростни 802.11n безжични ADSL маршрутизатори с логото „Съвместим с Windows 7.” DSL-2740B предлага на потребителите на домашни и малки офис мрежи възможност за безпроблемна работа с мултимедия и качествен трансфер на данни при високи нива на сигурност.

Програмата за сертификация, чийто формален израз е логото „Съвместим с Windows 7”, цели не само да подпомогне компаниите в разработването на продукти, които напълно покриват стандартите за качество на Windows 7, но и да гарантира максимално удовлетворение за крайния потребител. Усъвършенстваната версия на устройството DSL-2740B получи сертификацията на базата на високата си производителност и лесна интеграция с характеристиките на новата операционна система на Microsoft.*

„Wireless N ADSL2+ Modem Router е подходящо решение за потребители в домашни или офис мрежи, които споделят чрез Интернет и високоскоростна връзка снимки, файлове, музика, видео и електронна поща,” коментира Осберт Онг, ръководител на отдел „Продуктов мениджмънт” в D-Link Европа. „Сега всички потребителски устройства ще бъдат автоматично откривани и конфигурирани още с включването им благодарение на новите възможности за свързване, вградени в Windows 7. Това води до пълно използване на капацитета на тези устройствата и на цялата мрежа.”

С интеграцията на последната версия на ADSL стандартите (ADSL2/2+) устройството на D-Link поддържа до 24 Mbps скорост на сваляне на данни и до 1 Mbps за ъплоуд. За разлика от традиционните ADSL модеми, които обикновено се свързват директно с телефонния жак за ползване на широколентов достъп, този модел позволява на потребителите да асоциират един от своите Ethernet портове като WAN интерфейс на маршрутизатора. Това прави възможно свързването на DSL-2740B и с всеки друг различен от ADSL Интернет доставчик, като кабелни или LAN оператори, например. Тази гъвкавост позволява на потребителите да ползват маршрутизатора без значение от вида на Интернет доставчика си.

По отношение на безжичните технологии маршрутизаторът поддържа бързия 802.11n стандарт, официално сертифициран от IEEE наскоро, което прави възможен безпроблемния достъп до ресурсите на мрежата от всяка една точка на дома. Настройките по сигурността, които потребителите често намират като прекалено сложни за изпълнение, тук се осъществяват лесно само с натискането на един WPS бутон. Рутерът е напълно съвместим и с по-старите 802.11b/g безжични устройства и включва четири Ethernet порта за връзка на персонални компютри, принт сървъри и други устройства.

Отличителни характеристики на новото устройство на D-Link са IPsec VPN оторизацията, вградени защитни стени със SPI филтрация, както и поддръжка на QoS за максимално ефективно използване на капацитета на мрежата.

* „Съвместим с Windows 7” е сертификация, валидна само за най-новата версия на на DSL-2740B

Коментар